"Dijete mi umire, a ja odlazim iz bolnice iščekivajući šta će me dočekati sutra"
Teški su životni izazovi čudesnog Angela Di Marije koji je prošao kroz mnogo toga (Foto: Instagram)

Nevjerovatni Angel Di Maria je prošao kroz mnogo toga

"Dijete mi umire, a ja odlazim iz bolnice iščekivajući šta će me dočekati sutra"

Midhat Šljivak

Argentinac Angel Di Maria s 34 godine još uvijek igra na vrhunskom nivou u dresu Juventusa, a veliku karijeru jedan od najpodcjenjenijih igrača u svijetu fudbala zaokružio je titulom prvaka svijeta s nacionalnim timom u Kataru 2022. godine.

Angel Di Maria prošao je kroz trnje kako bi postao velika zvijezda. Uvijek je, ponekad i nezasluženo, bio u sjeni drugih fudbalera, ali su njegove igre bile zaista vrhunske.

Di Maria se može pohvaliti da je igrao za istinske velikane svjetskog fudbala. Rosario je bio njegov tim u kojem je počeo karijeru, evropska avantura počela je u Benfici, a zatim je nastupao za Real Madrid, Manchester United, PSG i Juventus.

I kada je postao zvijezda život sada već čuvenog Argentinca nije mazio. Sa suprugom Jorgelinom Cardozo ima dvije kćeri koje su imale problema sa zdravljem.

"Te godine smo osvojili Kup Kralja s Real Madridom. Imao sam odličnu sezonu i kćerka mi se rodila sedam dana kasnije", počinje priču za Ole Angel Di Maria i nastavlja:

Oglasi

"Dao sam gol protiv Atletica i posvetio sam ga njoj. Sve je bilo veoma komplikovano jer sam je mogao vidjeti samo dva puta dnevno u bolnici u kojoj je bila".

Njegova kćerka Mia rođena je tri mjeseca prije termina i od prvog uzdaha je bila životno ugrožena. Di Maria je igrao i trenirao, ali misli su mu bile u bolnici.

"Teško je kada noću ideš kući bez svog djeteta. Užasno je bilo odlaziti i ne znajući šta će se desiti narednog dana".

"Nekad bismo ujutro dolaziti i više nije bilo djece koja su protekle noći bila tu. Pitali bismo šta se desilo, a oni bi nam rekli da su djeca preminula od virusa ili su jednostavno prestala disati".

Oglasi

Mia je na kraju dobila najveću životnu bitku. Oporavila se i postala je slatka djevojčica koja je uz oca i mlađu sestru vidjela oca na tronu svijeta s reprezentacijom Argentine.

Angel je i tokom Svjetskog prvenstva imao drugih stvari u mislima. Petogodišnja Pia je završila u bolnici zbog visoke temperature i zbog nje je sjajni fudbaler plakao na terenu.

Srećom, u bolnici su bez većih problema uspjeli malenoj jako brzo skinuti temperaturu i mogla je s ocem proslaviti trofej.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi