Svaki euro mu je kao tepsija: Najveća škrtica među trenerima za odmor izabrala Hrvatsku

Trofejni stručnjak objavio niz fotografija

Svaki euro mu je kao tepsija: Najveća škrtica među trenerima za odmor izabrala Hrvatsku

A. Čaušević

Hrvatska već godinama slovi za jednu od najatraktivnijih tursističkih destinacija, a bez obzira na ogromnu skupoću, pogotovo od ove sezone i dalje je itekako privlačna, posebno za poznata lica iz svijeta fudbala.

Ovih dana od poznatih ličnosti iz svijeta fudbala na obalama Jadrana, tačnije u blizini Dubrovnika zajedno sa svojom porodicom je boravio David Beckham.

Čuveni Englez nije jedini koji se našao na Jadranu u isto vrijeme pošto je i Antonio Conte odlučio da dio ljeta provede u Hrvatskoj.

Italijan koji je trenutno bez angažmana je objavio niz fotografija sa luksuzne jahte kako čeka zalazak sunca, a hrvatska zastava je otkrila da se nalazi u toj zemlji.

Conte je posljednji trenerski posao imao u Tottenhamu, a nedavno je bio aktuelan njegov povratak na klupu Italije, ali je taj posao pripao Lucianu Spallettiju.

Oglasi

Svojevremeno kapiten Juventusa je poznat kao velika škrtica i itekako je težak na pregovorima kada je u pitanju novac.

Iako je u Tottenhamu zarađivao platu od 15 miliona eura godišnje nakon otkaza je snimljen kako leti avionom niskobudžetne kompanije Ryanair.

I u svakom klubu u kojem je radio novac je vrlo često bio kamen spoticanja, upravo iz tog razloga je i napustio Juventus 2014. godine nakon što je osvojio tri uzastopna Scudetta.

Iako je štedljiv i pažljivo gleda gdje će potrošiti svaki euro Conte je bez sumnje jedan od najboljih trenera na svijetu što potvrđuju i njegovi uspjesi.

Do sada je osvojio osam trofeja, posljednji na klupi Intera 2021. godine kada je tom klubu nakon deset godina čekanja donio Scudetto.

Zbog svog čvrstog karaktera i određenih principa od kojih nikad ne odustaje itekako je tvrd orah kada su u pitanju pregovori, a i u slučajevima rastanka ne bi se odricao novca koji mu pripada prema ugovoru. Najbolje to znaju u Tottenhamu...

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Hebo vas kvadratkarija...
1 4
BAJSJECAR1977
**** vas kvadratkarija
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi