Novi posao Antonija Contea mogao bi biti veliko iznenađenje: Pregovori su u toku, čeka se odluka
Sasvim neočekivano Luciano Spalletti neće nastaviti saradnju s Napolijem iako je osvojio titulu prvaka (Foto: EPA)

Mijenja Spallettija

Novi posao Antonija Contea mogao bi biti veliko iznenađenje: Pregovori su u toku, čeka se odluka

M. Šljivak

Antonio Conte bi trenersku karijeru mogao nastaviti u italijanskoj Seriji A. Mediji na Apeninima pišu da je 53-godišnji trener glavni kandidat za preuzimanje klupe novog prvaka Napolija jer je gotovo izvjesno da saradnju s klubom neće nastaviti Luciano Spalletti.

Antonio Conte rastao se s ekipom Tottenhama krajem marta ove godine. Nije mogao italijanski stručnjak više trpiti slabe igre svog tima, javno je kritikovao igrače, pa mu je rukovodstvo kluba uručilo otkaz.

S obzirom na to da je slobodan i da važi za jednog od najboljih trenera svijeta, Conte ima brojne ponude na stolu, a jedna je i od aktuelnog prvaka Italije Napolija.

Predsjednik tima iz Napulja Aurelio De Laurentiis već je odlučio da Luciano Spalletti neće voditi klub u narednoj sezoni, usprkos činjenici da je nakon 33 godine donio ovom gradu i timu titulu prvaka.

Razgovori između dvije strane o nastavku saradnje su zamrznuti. Izvjesno je da Spalletti odlazi s klupe, a Conte je došao u prvi plan kao potencijalno rješenje za dolazak na mjesto trenera šampiona Italije.

Ako 53-godišnji stručnjak prihvati ponudu iz Napulja, to će mu biti novi izazov, posebno jer se radi o napadačkoj ekipi, dok Conte gaji poprilično defanzivan stil igre.

Oglasi

Vidjet ćemo hoće li do saradnje zaista doći, a mnogi fanovi Napolija smatraju da je Spalletti zaslužio višegodišnji ugovor za sve što je napravio. Ipak, gazda De Laurentiis se pita i on je po svemu sudeći već odlučio da u novu sezonu kreće bez 64-godišnjeg trenera.

Antonio Conte je posljednji angažman imao u Tottenhamu, a ranije je predvodio Inter, Chelsea, Juventus, Sienu, Atalantu, Bari, Arezzo, te selekciju Italije.

Najviše trofeja je osvojio s Juventusom (šest), a može se pohvaliti da je još s Interom i Chelseajem uzeo titule u nacionalnim prvenstvima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Contea s Napolijem se još povezuju trener Atalante Gian Piero Gasperini, Vincenzo Italiano iz Fiorentine, te trenutni menadžer Brightona Roberto De Zerbi.

Odluka o novom treneru bit će donijeta uskoro i zaista je nevjerovatno da je De Laurentiis tako lako odlučio pokazati izlazna vrata Spallettiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi