Oči krvave, glas uplakan: "Taj čovjek me dva sata ponižavao pred cijelom svlačionicom..."

Richarlison progovorio o odnosu sa Antonijom Conteom

Oči krvave, glas uplakan: "Taj čovjek me dva sata ponižavao pred cijelom svlačionicom..."

A. Čaušević

Pojedini treneri imaju brutalno iskren odnos sa svim fudbalerima pa se ne libe da nekog igrača ponize pred cijelim timom. Na svojoj koži je to najbolje u minuloj sezoni osjetio Richarlison koji je imao sve osim dobar odnos sa Antonijom Conteom.

Antonio Conte je napustio klupu Tottenhama i prije nego što je sezona završena. Italijan je dobio otkaz nakon serije loših rezultata. 

Richarlison je u ispovijesti i odnosu sa Conteom otkrio kako ga je jedne prilike trofejni stručnjak čak dva sata ponižavao pred cijelom svlačionicom.

Još u martu, nakon poraza Tottenhama od Milana u Ligi prvaka, frustrirani Richarlison dao je eksplozivan intervju nakon utakmice o nedostatku minutaže.

Nakon što je brazilski napadač dobio samo 20 minuta da zaigra na San Siru izjavio je sljedeće: "Da vidimo što će (Conte) reći sutra, ali ni ovdje nema budala, ja sam profesionalac, treniram svaki dan i želi, igrati."

Oglasi

"Ova sezona je, oprostite na riječi, bila s*ebana, jer nemam minutažu, malo sam se mučio s povredom. Ali, kad uđem na teren, dajem život."

Conte je dan kasnije uzvratio na Richarlisonove komentare, opisavši bivšeg napadača Evertona kao "sebičnog".

Nakon što je sezona završena brazilski reprezentativac je gostovao u jednom podcastu u kojem je govorio o Conteu.

"Pogriješio sam što sam dao intervju rekavši da trebam više igrati", rekao je napadač londonskog kluba te dodao:

"Kasnije sam se izvinio i rekao da bi me mogao kazniti. Rekao mi je da pokažem svima da je on glavni. To je njegov način da se nosi s tim. Skoro dva sata me ponižavao pred svima."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gdje je god radio Conte je bio uspješan, međutim zbog svog karaktera i temperamenta nigdje se nije uspjevao zadržati duži period.

Tottenham je prošlog ljeta doveo Richarlisona iz Evertona za 60 miliona eura, a Brazilac je u Premiershipu uspio postići samo jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti