Arda Turan je prvo "dezinficirao sobu od onih koji nisu muslimani", a onda je uslijedio pakao...

Dok je igrao u Barceloni

Arda Turan je prvo "dezinficirao sobu od onih koji nisu muslimani", a onda je uslijedio pakao...

Edmir Škorić

Ardu Turana, veznjaka koji je od 2015. do 2020. igrao za Barcelonu, vlasnik luksuzne vile koju je turski igrač unajmio u Barceloni optužuje da ga je oštetio za 230.000 eura.

Između ostalog, vlasnik vile ispričao je da su Turčin i njegovi prijatelji potrgali neke zastore koje su pokušali pretvoriti u "seksualne pojaseve i ljuljačke".

Vila je imala sedam spavaćih soba, devet kupaonica, dnevni boravak od 100 četvornih metara, kino dvoranu, virtualnu golf sobu, garažu u koju je moglo stati osam automobila i infinity bazen iz kojeg se vidjela cijela Barcelona, ​​piše publikacija El Periodico de Spain.

Novine iznose i brojne dokaze iz spisa, u vidu više od 500 fotografija koje pokazuju razmjere razaranja koje je prouzročio poznati stanar: otrgnuti komadi zidova, oštećeni komadi namještaja i električnih uređaja ili računi za usluge popravka kino, sustav video i zvučnog nadzora cijele kuće koji su prestali raditi jer nisu održavani kako je to trebala biti jedna od najljepših vila u Kataloniji.

I to unatoč činjenici da je, prema riječima samog vlasnika, Arda Turan u početku bio osoba opsjednuta čistoćom.

Oglasi

Naime, prvo što je Turčin napravio kada je uselio u svoju kuću iz snova bila je generalna dezinfekcija cijele kuće kako bi se uklonili tragovi prijašnjih stanara koji "nisu bili muslimani".

"Kada su Arda i njegovi drugovi gledali fudbalske utakmice i kada je postignut gol, bacali su daljinski upravljač za TV u bazen. Daljinski upravljač od hiljadu eura!

Mislim da je deset-petnaest daljinskih završilo u vodi. Ovo je najbolji znak da mu nije stalo ni do čega. Osim prirodnog trošenja i habanja predmeta oko kuće, bilo je jasno da daljinski upravljač ne lebdi. Ostavljali su tragove opeklina posvuda, uključujući i namještaj. Svako može zamisliti da u tako posebnoj kući nije niti jednostavno niti jeftino popraviti ili zamijeniti bilo koji objekt", izjavio je vlasnik vile-

Vlasnik vile od bivšeg turskog reprezentativca traži odštete od 16,500 eura za popravak vrata, 23.000 eura za radove u vrtu, 64.300 eura za kuhinju i 24.500 eura za obnovu elektroničkih sustava u kući.

Samo za rasvjetu, čišćenje i ostale radove na održavanju koji nisu obavljeni prema ugovoru, Arda Turan bi vlasnicima ostao dužan još 84.000 eura.

Jedan od najboljih fudbalera koji je došao iz Turske, Arda Turan, uvijek je bio vulkanski tip, na terenu i izvan njega. Dok je bio u Atletico Madridu, bacaoje vodu na sudiju. Iz Atletica je 2015. prešao u Barcelonu za 35 miliona eura, a dvije godine je bio posuđen Basaksehiru.

Vlasnik vile je i tužio bivšeg fudbalera. U početku je špansko pravosuđe presudilo u korist podnositelja zahtjeva, no suđenje je ponovo pokrenuto zbog birokratskih nepravilnosti oko odobrenja Arde Turana (37).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi