Arda Turan na pitanje o Džeki i Livakoviću: "Pa znate čiji sam ja, tu sam emotivan"

Legendarni Turčin birao najbolje

Arda Turan na pitanje o Džeki i Livakoviću: "Pa znate čiji sam ja, tu sam emotivan"

Admin Čaušević

Arda Turan je svojevremeno bio najveća zvijezda turskog fudbala, i danas ovaj 36-godišnjak koji je već neko vrijeme u penziji uživa status nacionalnog heroja. Trenutno je trener turskog drugoligaša Eyupspora.

Ne postoji ljubitelj fudbala koji je prati turski fudbal, a da nije čuo za Ardu Turana, igračku legendu Galatasaraya te bivšu zvijezdu španskih velikana kao što su Atletio Madrid i Barcelona.

Gostujući u jednoj emisiji Turan je odgovorao na pitanja o najboljim napadačima turskog prvenstva, a poseban je fokus bio na tri najveća kluba Galatasaray, Fenerbahce i Bešiktaš.

Nekadašnjem ofanzivcu je postavljeno pitanje da izabere najboljeg napadača između Edina Džeke (Fenerbache), Maura Icardija (Galatasaray) i Vincenta Aboubakara (Bešiktaš).

"Znate čiji sam ja... Pošto navijam za Galasaray naravno da ću reći Icardi. Malo sam emotivan kad govorim o Icardiju", kazao je Turčin.

Oglasi

Icardi je ove sezone zabio 10 golova od kojih su tri sa bijele tačke i ima jednu asistenciju. Ujedno je i vodeći na listi strijelaca.

Sa druge strane Džeko na svom kontu ima sedam golova te dvije asistencije. S tim da popularni Dijamant u prvenstvu nije zabio gol iz penala.

Naredno pitanje za Turana se odnosilo na izbor najboljeg golmana gdje je totalno ignorisao hrvatskog čuvara mreže Dominika Livakovića.

Bivšem reprezentativcu Turske osim Livakovića (Fenerbahce) još su ponuđeni Fernardo Muslera (Galatasaray) te Mert Gunok iz Bešiktaša.

"Muslera je najbolji od njih trojice, ali ove sezone to je Mert", kazao je možda i pomalo subjektivni Turan.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ako se povuče paralela u Superligi Livaković je do sada primio četira, Mert osam, a Muslera pet golova. Možda ito nešto govori o hrvatskom golmanu.

Inače, ove sezone će se za titulu prvaka Turske voditi mrtva bitka između Fenerbahcea i Galatasaraya. Kanarinci su maksimalni devet pobjeda na devet mečeva, dok Galatasaray ima jedan remi manje, odnosno zaostaje dva boda. Njihov međusobni duel je na programu "tek" 24. decembra. Nema sumnje da će tok dana goriti sve na Bosforu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi