Legenda naivno ostala bez svega što je zaradio i sad plače pred sudom: "Dao sam mu 13 miliona..."
Foto - Instagram

Arda ostao bez novca

Legenda naivno ostala bez svega što je zaradio i sad plače pred sudom: "Dao sam mu 13 miliona..."

Midhat Šljivak

Legendarni turski fudbaler Arda Turan ostao je bez 13 miliona dolara koje je zaradio tokom karijere. On je novac povjerio fondu kojeg je vodio biznismen Secil Erzan i na kraju je ostao bez centa na računu.

Arda Turan je još jedan u nizu sportista koji su preko noći uspjeli ostati bez svega. Nesretni turski fudbaler uložio je 13 miliona dolara u fond koji se ispostavio kao prevara.

Turski biznismen Secil Erzan je obećavao kule i gradove. Nudio je uvećanje zarade, a Arda je kao i mnogi nasjeo na njegovu igru u kojoj je prevarant uzeo 44 miliona dolara.

Od te cifre samo je Arda uložio 13 miliona. Očekivao je dupli novac, ali je ostao bez ičega i na sudu je gotovo zaplakao zbog svega što se dešavalo.

"Prevario me slatkim riječima i obećanju da profitira svako ko investira u njegov fond. Ja sam mu dao više od 13 miliona dolara. Sav novac kojeg sam zaradio, sve za što sam se godinama trudio je odjednom nestalo", rekao je Turan na sudu i dodao je:

Oglasi

"Uništio je sve što sam godinama gradio. Prevario me", govori emotivni Arda i dodaje: "Žao mi je, sve me ovo emotivno iscrpilo. Sve sam izgubio zbog ovog čovjeka."

Među prevarenim je još nekoliko fudbalera među kojima su Emre Čolak, Emre Belozoglu, Selčuk Inan, te poznati urugvajski golman Fernando Muslera koji je izgubio 1.2 miliona dolara.

Secil Erzan bio je uspješan direktor banke. Iznenada mu je sinula ideja za prevare i uspio je čak 18 osoba uvesti u posao u kojem im je uzeo desetine miliona dolara.

"Bio sam im dobar dok su zarađivali, a sad sam prevarant kada to ne mogu", riječi su ovog čovjeka pred sudom.

Ovog čovjeka čeka ogromna zatvorska kazna. Pretpostavlja se da će biti osuđen na kaznu zatvora između 66 i 216 godina.

Oglasi

Arda Turan je imao veliku karijeru

Arda Turan je jedan od najpoznatijih turskih fudbalera u historiji. Iza sebe ima zaista bogatu karijeru.

Turan je karijeru počeo u Galatasarayu, a zatim je od 2011. do 2018. godine igrao u Španiji, gdje je nastupao za velikane Atletico Madrid i Barcelonu.

U tom periodu je imao sjajne ugovore, baš kao i na povratku kući u dresu Bašakšehira, da bi karijeru okončao 2022. godine u dresu voljenog Galatasaraya.

Često je u posljednjim danima karijere bio kritikovan zbog fizičkog izgleda. Ipak, jasno je nakon ovog slučaja da mu je najmanje u životu bilo do fudbala i da je imao mnogo važnijih stvari.

Arda je za reprezentaciju Turske odigrao tačno 100 utakmica i postigao je 17 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi