Brutalan odgovor Dzyube ukrajinskim fudbalerima: "Za kolege čije su zadnjice u ugodnim imanjima"
Foto - EPA

Oglasio se napadač Zenita i ruske reprezentacije

Brutalan odgovor Dzyube ukrajinskim fudbalerima: "Za kolege čije su zadnjice u ugodnim imanjima"

Midhat Šljivak

Fudbaler Evertona Vitali Mykolenko brutalno je prozvao ruskog napadača Artema Dzyubu.

Mykolenko ne može da vjeruje da je Dzyuba šuti na sve što se dešava u Ukrajini koja je napadnuta od strane Rusije i jasno mu je poručio da je ku*va.

"Dok i dalje šutiš ku*vo zajedno sa us*anim saigračima, mirni civili se ubijaju u Ukrajini. Bit ćeš zaključan u tamnici do kraja života i što je najvažnije do kraja života tvoje djece. Drago mi je zbog toga", poručio je 22-godišnji štoper, a njegovim prozivkama priključilo se još nekoliko fudbalera iz Ukrajine.

Nakon prozivki Artem Dzyuba se oglasio saopštenjem u kojem je jasno poručio šta misli o ratu i o prozivkama kolega.

"Nisam želio komentarisati ništa na temu događaja o Ukrajini dok se sve ne završi. Nisam želio, ne zato što me je strah, već zbog činjenice da nisam stručnjak za politiku. Nikad to nisam bio, niti ću kad biti za razliku od brojnih naučnika i virologa koji su se nedavno pojavili na internetu", započeo je izlaganje Dzyuba i nastavlja:

"Kao i svaka osoba imam vlastito mišljenje. Kako sam uvučen u ovo s brojnih strana, onda ću reći svoje mišljenje. Protivim se bilo kakvom ratu, jer je to strašna stvar.. Također sam protiv bilo kakvog nasilja i mržnje, nacionalne diskriminacije".

"Ne stidim se što sam Rus. Ponosan sam na to. Ne shvatam zašto sportisti moraju da pate. Protiv sam dvostrukih aršina. Zašto neki mogu raditi sve, a koplja se lome na nama? Zašto se svi protive politici u sportu, a kada se ukazala prva šansa da se kazni Rusija, principi se zaboravljaju?"

"Ponavljam, rat je užas i u ovakvim situacijama ljudi pokazuju svoje pravo lice. Koliko je bijesa, prljavštine izraženo prema ruskom narodu bez obzira čime se bave? Sve te uvrede i prijetnje prema Rusima kreiraju još više negativnosti. Rat će se završiti, ali ljudski odnosi će ostati. Oni se ne mogu vratiti. To zapamtite".

"Za sve kolege čije su zadnjice na ugodnim imanjima u Engleskoj i govore užasne stvari. Ne možete nas vrijeđati, nama je sve jasno. Mir svima", rekao je Dzyuba.

Top Komentari

Krosteutegurovic
I ovi furaju istu politiku ko srbadija, svi su protiv njih, baš me čudi što je tako. Jadnici jadni ( obična vnago).
18 3
Mackintosh
Gospodin.
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi