Brat izdao brata: "Snimate videa za TikTok i pokazujete mu*a, pokažite ih u stvarnom životu"

Ukrajinac prozvao ruske fudbalere

Brat izdao brata: "Snimate videa za TikTok i pokazujete mu*a, pokažite ih u stvarnom životu"

Admin Čaušević

Ukrajinci i Rusi su se smatrali braćom sve do ruske invazije.

I dok ukrajinski sportisti traže da se rat zaustavi, s druge strane u Rusiji potpuni muk, pogotovo kada su u pitanju fudbaleri.

Andriy Yarmolenko je poslao snažnu i srceparajuću poruku članovim reprezentacije Rusije od kojih mnoge smatra svojom braćom.

"Ja sam Andriy Yarmolenko, reprezentativac Ukrajine. Rođen sam u Sankt Petersburgu, ali sam odrastao u Ukrajini i 100% sam Ukrajinac. Imam jedno pitanje za sve ruske igrače."

"Dečki, zašto šutite kao idioti i ništa ne govorite? U mojoj zemlji ubijaju narod, ubijaju žene, našu djecu. Svi šutite..."

Oglasi

"Poznajem vas dosta i svi govorite da ne treba biti ovako i da se vaš predsjenik loše ponaša. Pa dečki, iskoristite svoj utjecaj na narode. Molim vas."

"Znam da neki od vas vole da pokazuju da imaju mu*a preko društvenih mreža,, ali sada je vrijeme da pokažete mu*a u stvarnom životu. Hvala na pažnji. Slava Ukrajini", poručio je Yarmolenko.

Fudbaler West Hama nije jedini koji je prozao Artema Dzyubu. U utorak je to uradio i Vitaliy Mykolenko koji je kapitena ruske reprezentacije nazvao ku*vom.

Inače, FIFA i UEFA su suspendovale sve ruske klubove i reprezentacije iz međunarodnih takmičenja pa će fudbaleri iz te zemlje sačekat neko vrijeme da zaigraju fudbal sa klubovima iz drugih zemalja.

Top Komentari

Malmi_Suomi
E moj Yarmolenko žao mi je tebe i žao mi je tvoje države koju RUŠE i nemaju obzira šta ruše i koga i koliko ubijaju i razaraju ali teško da ćeš dočekati da će osuditi svoje i svoju budalu od predsjednika. Pi*ke su to i muškarci bez mu*a i dobro si napisao. Na žalost to ti je istina i realnost da su takvi kao što jesu . ( bilo je nešto slično i u BiH gdje ni nakon 30 godina mnogi neće da priznaju GENOCID u Srebrenici)!!!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi