Novinar pitao Batistutu zašto mu sin radi u fotokopirnici, a on mu održao lekciju: Mogu imati sve...

Kakva ikona

Novinar pitao Batistutu zašto mu sin radi u fotokopirnici, a on mu održao lekciju: Mogu imati sve...

E. Čaušević

Gabriel Batistuta je za mnoge bio jedan od najboljih napadača Evrope 90-tih prošlog stoljeća, a briljirao je u dresu Fiorentine i Rome.

Batistuta je oduševljavao javnost igrama u dresu Fiorentine, a kasnije je zaigrao za Romu s kojom je prije 20 godina uspio da osvoji Scudetto. Legendarni napadač karijeru je završio 2005. godine i totalno se povukao iz javnosti.

Argentinac je imao velike probleme s bolovima u koljenima zbog čega je čak razmišljao o amputaciji nogu. Bolovi i dalje postoje, ali u mnogo manjoj mjeri i Batistuta konačno može da uživa u penziji.

Ovih dana u javnosti se pojavila jedna od njegovih izjava kada ga je jedan od novinara pitao da li je istina da njegov sin radi u fotokopirnici i zašto je to tako.

"Da, moj Joaquin radi tamo", kazao je Batistuta, a onda je novinar nastavio: ""Ljudi govore: 'Batijev sin radi u fotokopirnici', kao da radi nešto nedostojno, slažete se, ali i to je pošten posao".

"Mogao bih svakome od svoje djece da dam po jedan automobil bez problema, ali ne znam da li bi ih to usrećilo i koliko bi ta sreća trajala. Jer kada uđu u taj auto, znali bi da to nije njihovo i da im je to tata kupio. Razumijem da je drugačiji doživljaj kada voze neki manje lijep automobil, ali imat će na umu da su to sami zaradili. To što moja djeca imaju svoj posao za mene znači da sam im ja poklonio dostojanstvo", zaključio je Batistuta.

Legendarni Argentinac karijeru je počeo u domovini u Newell's Old Boysima, da bi poslije još igrao za River Plate, Bocu Juniors, Fiorentinu, Romu, Inter, a karijeru je završio u arapskom Al-Arabiju 2005. godine.

U dresu tima iz Firenze je ostavio najveći trag budući da je na 269 utakmica postigao 167 golova. Neki od njih su bili zaista nevjerovatni.

Za reprezentaciju Gaučosa je zabio 54 pogodaka na 78 mečeva. Na Mundijalima je postigao njih deset.

Top Komentari

AsmirM
I i Ramo isak je ponosan na svog sina Zee ,koji je trenutno u Dubajiju jer je to svojom platom platio.
21 0
phillies
"Mogao bih svakome od svoje djece da dam po jedan automobil bez problema, ali ne znam da li bi ih to usrećilo i koliko bi ta sreća trajala. Jer kada uđu u taj auto, znali bi da to nije njihovo i da im je to tata kupio. Razumijem da je drugačiji doživljaj kada voze neki manje lijep automobil, ali imat će na umu da su to sami zaradili. To što moja djeca imaju svoj posao za mene znači da sam im ja poklonio dostojanstvo", zaključio je Batistuta. "Znas sta vozi Batistuta? Jugo brate, ja mu licno dovukao iz Kragujevca" -Kad porastem bicu kengur - :D :D :D
11 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi