Zbog silovanja uhapšen poznati košarkaš, prijeti mu ogromna kazna
Stephen Curry i Ben McLemore (AP Photo/Jeff Chiu)

McLemore iza rešetaka

Zbog silovanja uhapšen poznati košarkaš, prijeti mu ogromna kazna

Midhat Šljivak

Nekadašnji sedmi pik NBA drafta i zvijezda univerziteta Kansas, Ben McLemore (31), uhapšen je na aerodromu u Portlandu po optužbama za silovanje.

Ben McLemore je u NBA ligu stigao 2013. godine kao zvijezda u najavi. Stigao je s univerziteta Kansas, a odabran je kao sedmi pik od Sacramento Kingsa.

Igrao je 31-godišnji bek 10 godina u najjačoj ligi svijeta. Između ostalog igrao je i za Portland gdje je, po svemu sudeći, 2021. godine napravio ozbiljan problem.

McLemore je uhapšen na aerodromu u Portlandu i to zbog zaista ozbiljnih optužbi. Protiv njega je opodignuta optužnica za silovanje i seksualni napad.

Incident se navodno dogodio u mjestu City of Lake Oswego početkom oktobra 2021. godine. Žrtva silovanja je prijavila nekadašnjeg NBA igrača za seksualni napad i silovanje.

Oglasi

McLemore je uhapšen na aerodromu u Portlandu po dolasku iz Španije gdje je trenutno angažovan u ekipi Rio Breogan. Tužilaštvo je saopštilo:

"Gospodin McLemore je napustio državu tokom istrage i često je putovao tokom istrage zbog svojih profesionalnih obaveza. To je izazivalo zastoje u istrazi, ali su detektivi nastavili prikupljati dokaze."

"Odlučeno je da se izda njegov nalog za hapšenje. Optužnica je podignuta nakon svjedočenja žrtve i dokaza koji su predstavljeni."

"Želimo pozdraviti hrabrost djevojke koja je istupila i dovela sebe u neugodnu situaciju. Mi ćemo je nastaviti podržavati", saopšteno je iz policije.

Ovom košarkašu prijeti ogromna zatvorska kazna. Optužen je po četiri tačke, dvije mu donose moguću kaznu od po 20 godina zatvora, a preostale dvije do pet godina zatvora. Pred sudom će se naći 1. jula.

31-godišnji McLemore je van NBA lige od 2022. godine kada je igrao za Trail Blazerse, a u karijeri je nastupao za Kingse, Grizzliese, Rocketse i Lakerse.

Po odlasku iz najjače lige svijeta nastupao je za kineski Shandong, atinski AEK, a sada je član španskog Rio Breogana.

U NBA karijeri je prosječno ubacivao devet poena po utakmici i čini se kako je njegovoj karijeri došao kraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi