Još se čudi što je od 100 miliona spao na minimalac: Andre Drummond izveo glupost sezone u NBA ligi
Bizarna scena u NBA ligi

Nerealna scena

Još se čudi što je od 100 miliona spao na minimalac: Andre Drummond izveo glupost sezone u NBA ligi

Midhat Šljivak

Košarkaš Chicago Bullsa Andre Drummond napravio je najbizarniji potez sezone u NBA ligi. Na meču protiv New York Knicksa spriječio je zakucavanje vlastitog saigrača.

Andre Drummond je nekada je bio velika zvijezda Detroit Pistonsa. Imao je ugovor od 127 miliona dolara, ali sada je na ugovoru od 'samo' tri miliona.

On tvrdi da ga je barem još jednog velikog ugovora koštao loš stav prema igri. Nakon što je uzeo novac košarka ga je sve manje interesovala.

"Imao sam loš stav prema svemu. Od ugovora vrijednog 100 miliona dolara došao sam na je*eni minimalac", rekao je nedavno Andre Drummond.

A zašto je na 'minimalcu' pokazao je protekle noći u duelu Chicago Bullsa protiv New York Knicksa. Hladnokrvno je zaustavio pokušaj zakucavanja vlastitog saigrača.

Oglasi

Torrey Craig je krenuo prema košu Knicksa, odlučio je sam sebi asistirati od tablu, ali to nesretni Drummond nije shvatio već je pomislio da Craig ima namjeru njemu na takav način asistirati.

I umjesto sigurnih poena došlo je do katastrofe. Drummond je u zraku raznio nesretnog Criaga koji je lako mogao zadobiti teže povrede od pada koji je uslijedio.

Srećom, povrede nije bilo. Interesantno je svakako da je košarkaš Bullsa od sudija tražio prekršaj smatrajući da ga je zaustavio protivnički igrač. Tek kasnije je vidio šta se zaista desilo.

Ovaj potez Andrea Drummonda definitivno je najbizarnija scena NBA lige u ovoj sezoni. Još se pita zašto je spao na minimalac...

Oglasi

Pogledajte ovu zaista bizarnu scenu s NBA parketa. Drummond se definitivno obrukao za dva života i usput je i povrijedio povredu lijevog zgloba.

Drummond je dvostruki All Star igrač

Andre Drummond odabran je kao deveti pik NBA drafta 2012. godine od strane Detroit Pistonsa. Stigao je kao zvijezda Connecicuta i u NBA ligi je veoma brzo našao svoje mjesto.

U Pistonsima je imao potpunu slobodu u igri. Imao je veliku minutažu, dominirao je pod obručima, te je postao dvostruki All Star igra.

Međutim, u protekle četiri godine doživio je ozbiljan pad u karijeru. Selio je od tima do tima i Chicago mu je čak šesti tim u četiri sezone.

Ove sezone u dresu Bullsa na prosjeku je od 8.4 poena i 9.1 skokova po utakmici. U karijeri je 30-godišnji centar na prosjeku od 12.7 poena i 12.4 skokova po utakmici.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Boja kože kaže sve...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti