Bilo jednom u sarajevskom klubu Jež: Možda ste nazdravljali s njima, a niste slutili šta će postati
Reprezentacija Belgije je gostovala u Zenici više puta, ali Hazard, Fellaini i društvo su jednom iskoristili priliku kako bi posjetili sarajevski klub 'Jež'.

Hazard i Fellaini se provodili u Sarajevu

Bilo jednom u sarajevskom klubu Jež: Možda ste nazdravljali s njima, a niste slutili šta će postati

Osoblje nekada dobro poznatog sarajevskog kluba 'Jež' imalo je priliku na proljeće 2009. godine ugostiti dva vrlo zanimljiva gosta koja danas mogu kupiti ne samo zgradu, nego vjerovatno pola opštine u kojoj se kafić nalazio.

Riječ je o dvojcu iz reprezentacije Belgije - Marouane Fellaini i Eden Hazard. Njih dvojica su jedne noći 'skoknuli' do Ježa, a povod za dolazak u našu državu imali su u činjenici da je njihova Belgija tada gostovala kod Zmajeva na Bilinom polju u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Te noći u Zenici Hazard i Fellaini su tužni napustili teren jer je njihova reprezentacija izgubila sa 2:1, ali su zato u Ježu djelovali vrlo raspoloženo za provod koji je vjerovatno potrajao.

Inače, Fellaini je zenički susret odigrao od početka do kraja, dok je Hazard u igru ušao u drugom poluvremenu, tačnije u 73. minuti. Fellaini je imao 21, a Hazard 18 godina.

Na fotografiji se vidi da njih dvojica nisu bili jedini Belgijanci te noći u Ježu, ali su svakako danas, devet i pol godina kasnije, najzanimljiviji od svih prisutnih obzirom da su postali velike zvijezde Manchester Uniteda i Chelseaja, a još uvijek i 'nose' igru svoje reprezentacije.

Top Komentari

ddady
Ne kontam poentu clanka, ako nesto mozes kupiti onda tu ne trebas izlaziti??? Kakve ima veze provod ljudi u jednom klububu stim sto su oni postali imucni? Zamislite da jedne belgijske novine napisu NEVJEROVATNO hazard kupovao u ovoj piljari sa 18 a sada ju moze kupiti!!! Jelde ne mozete zamisliti, jer nema retardirane novinare kao mi.
65 18
Medo-Brundo
Super clanak. Treba vise ovakvih.......neeeeeeee!
44 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi