Bivši igrač Aston Ville vozio djecu u školu, pa poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tužan dan na Otoku

Bivši igrač Aston Ville vozio djecu u školu, pa poginuo u saobraćajnoj nesreći

Edmir Škorić

Bivši defanzivac Aston Ville Jlloyd Samuel (37) poginuo je u saobraćajnoj nesreći.

Samuel je igrao za Villu, Bolton i Cardiff i nekoliko sezona je proveo u Premier ligi, a njegova smrt odjeknula je Otokom i to baš na dan kada njegov bivši klub igra protiv Middlesbrougha za finale play-offa za povratak u Premier ligu.

On je završio karijeru u Iranu, igrao je za reprezentaciju Trinidad i Tobaga, a do automobilske nesreće došlo je kada se vraćao kući nakon što je djecu odvezao u školu.

Bio je jedna od nada engleskog nogometa, nastupao je za tamošnje mlade reprezentacije, ali je na kraju zaigrao za Trinidad i Tobago.

Upisao je dva nastupa, da bi 2006. godine FIFA odbila njegov zahtjev za promjenu državljanstva, pa je propala ideja da zaigra na Svjetskom prvenstvu u dresu Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi