Ostao bez kluba, pokrenuo biznis i počeo proizvoditi bicikla koja koštaju pravo bogatstvo

Bojan Krikić lagano odustaje od fudbala

Ostao bez kluba, pokrenuo biznis i počeo proizvoditi bicikla koja koštaju pravo bogatstvo

E. Čaušević

Španski napadač Bojan Krkić ponovo je ostao bez kluba nakon što je prošlog mjeseca raskinuo saradnju s Vissel Kobeom. Krkić se čini se zasitio fudbala i iznenadio je sve odlukom da se posveti potpuno drugom sportu i pokrene biznis.

Krkić je nekada bio velika nada Barcelone i španskog fudbala jer je još kao tinejdžer debitovao za ovaj klub, ali nažalost jasno je da nije uspio da ostvari karijeru kakva mu se tada predviđala.

Prošao je sve omladinske kategorije Barcelone i prvom timu priključen je na ljeto 2007. godine. U jednom trenutku čak je bio i prvi izbor što se tiče vrha napada dok je Pep Guardiola bio trener, no bilo je jasno da Krkić baš i nije najbolje rješenje.

Nakon odlaska iz Barcleone na ljeto 2011. godine igrao je za romu, Milan, Ajax, Stoke City, Mainz, Alaves, Montreal i Vissel Kobe u kojem je bio sve do početka prošlog mjeseca kada je japanski klub saopštio raskid saradnje s njim.

Prošle godine doživio je tešku povredu i očito je da se nije uspio vratiti na najbolji način, te je s Japancima dogovorio sporazumni raskid saradnje.

Iako ima tek 32 godine jasno je da se Krkić pomalo i zasitio fudbala i činjenice da mu baš i ne ide najbolje. Španski mediji pišu da se okrenuo potpuno drugom sportu prema kojem je razvio veliku ljubav u prethodnim godinama.

Oglasi

Riječ je o biciklizmu i Krkić je odlučio čak da pokrene biznis. Osnovao je firmu koja proizvodi bicikla za brdske utrke i staze, a partner mu je i bivši igrač Barcelone, Andres Iniesta, te se njihova firma zove "Guava Spot".

Oni su tek nedavno počeli s ovim biznisom i trenutno na stanju imaju samo jedan model ovog bicikla, a njegova cijena je čak preko 7.000 eura.

"Kada sam ušao u ovaj projekat znao sam da ću nastaviti da se bavim biciklizmom. To je dobar način da kombinujete sport i druženje. Uskoro bih i ja mogao učestvovati u utrkama i spreman se već za to. Uvijek sam volio taj sport, a prethodnih pet godina se ozbiljnje bavim time", kaže Krkić.

Firma im se trenutno nalazi u Barceloni i plan je da prošire biznis ukoliko im prodaja krene kako očekivaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi