Budi se nostalgija: Najbolji sastav na igrici FIFA 05 je bio spektakularan

Eh, kakav je to tim bio

Budi se nostalgija: Najbolji sastav na igrici FIFA 05 je bio spektakularan

Endin Čaušević

EA Sports će za sedam dana u prodaju zvanično pustiti novu igricu FIFA 19 koju mnogi s nestrpljenjem očekuju.

FIFA igrica je jedna od najpopularnijih na svijetu, ali EA Sports je najavio da će FIFA 19 biti daleko ispred svih. Konačno su dobili licence za gotovo sve najjače lige svijeta uključujići i Ligu prvaka.

Dok čekamo da se FIFA 19 nađe u prodaji odlučili smo se prisjetiti nešto starijeg izdanja ove igrice, odnosno FIFA 05. Nedavno se pojavio i najjači mogući sastav ove igrice koji jednostavnu u nama budu neku nostalgiju.

Sastav je sastavljen po ocjenama, a danas je samo jedan igrač iz ovog tima aktivan, a to je Gianluigi Buffon.

Najjači sastav na FIFA 05: Gianluigi Buffon (97), Alessandro Nesta (94), Sol Campbell (93), Jaap Stam (93), Paolo Maldini (92), Patrick Vieira (94), Francesco Totti (94), Zinedine Zidane (96), Thierry Henry (97), Ronaldinho (93), Ruud van Nistelrooy (95).

S druge strane najjači sastav na FIFA 19 će biti: David de Gea (91), Sergio Ramos (91), Diego Godin (90), Mats Hummels (89), Giorgio Chiellini (89), Toni Kroos (90), Kevin De Bruyne (91), Luka Modrić (91), Neymar (92), Cristiano Ronaldo (94), Lionel Messi (94).

Top Komentari

hame
niko se ne sjeća Fife 05 jer su svi igrali PES, i uvijek će biti broj jedan
38 16
rifresh
zadnja FIFA koja je na mene ostavila dojam,mada sam tad bio djecak jos. a onda je izasao PES 6 adriano ibrahimovi inter i pocela je era igranja PEsa sa jednim igracem. sad se opet vraca FIFA gdje joj je i mjesto . pes i dan danas je bitno znati igrat sa jednim igracem i to je to.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi