Ma, kakav Mourinho, Don Carlo je 'posebni' - Svi su došli na more, a legenda je imala bolju ideju
Carlo Ancelotti uživa u SAD-u

Ancelotti uživa

Ma, kakav Mourinho, Don Carlo je 'posebni' - Svi su došli na more, a legenda je imala bolju ideju

Midhat Šljivak

Carlo Ancelotti iza sebe ima još jednu fenomenalnu sezonu na klupi Real Madrida. Real je uzeo najvažnije trofeje (Liga prvaka, La Liga), a u novoj sezoni će uz sjajna pojačanja ponovo biti favoriti za titule. Legendarni Italijan puni baterije za novu sezonu, posljednju u karijeri, a za razliku od drugih on je odabrao neobičnu destinaciju.

I dok mnogi sportisti jedva čekaju kraj sezone kako bi uživali u odmoru na moru, Carlo Ancelotti je poseban čovjek i njega morske aktivnosti ne privlače previše.

Zasitio se 65-godišnjak sunca, plaže i jednodimenzionalnih godišnjih odmora, pa se ove godine odlučio na zanimljivu opciju za odmor.

Pred posljednju sezonu karijere legendarni Italijan baterije puni u Sjedinjenim Američkim Državama. Odabrao je saveznu državu Montanu.

Montana je poznata kao država s izuzetno povoljnim temperaturama tokom ljeta. Rijetkost je da ona prelazi 30 stepeni Celzijusa i to očigledno odgovara Carlu i njegovoj ljepšoj polovini.

Oglasi

Umjesto kupanja u moru odabrali su jahanje, noćno uživanje u lokalnim zajednicama gdje Italijana rijetko ko poznaje i gdje ima pravi mir.

Ancelotti će u slobodnom vremenu uživati još nekoliko dana. Ubrzo počinje trening kamp Kraljeva i sezona koja će za čuvenog stručnjaka biti posebna.

On je najavio odlazak u penziju po isteku ugovora s Realom. To znači da je sezona koja je ispred nas njegova posljednja u karijeri i potom će mirno moći uživati u slobodnom vremenu.

Nakon velike igračke trenerska karijera Carla Ancelottija je počela 1992. godine na klupi selekcije Italije gdje je asistirao Arrigu Sacchiju.

Klupsku karijeru počeo je u Reggiani, nastavio u Parmi, a zatim je vodio samu elitu evropskog fudbala. Juventus, AC Milan, Chelsea, PSG, Bayern, Napoli, Everton i u dva navrata Real Madrid.

Oglasi

Kroz karijeru je osvojio sve. Osvajao je trofej za trofejom, bio je prvak u pet najboljih evropskih kliga, a ima čak pet trofeja Lige prvaka, tri s Realom i dvije s Milanom.

Sigurno je da će Don Carlo tražiti da ode u velikom stilu. Titula La Lige i Liga prvaka su ponovo cilj, a vidjet ćemo hoće li Real uspjeti da odbrani naslove.

Kraljevi su definitivno glavni favoriti. U napadu su dobili Endricka i Kyliana Mbappea, no ostali su bez motora veznog reda Tonija Kroosa.

Jedan starosjedioc ipak ostaje. To je legendarni Hrvat Luka Modrić koji će biti prvi kapiten tima, no prema najavama iz Španije, neće imati preveliku ulogu na terenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi