Ni Mbappe, a ni Modrić - Carlo Ancelotti vidi čudo od igrača: "Vjerujte mi..."
Mladi turski fudbaler nema previše prostora za igru u Madridu (Foto: EPA)

Ako neko zna, to je on

Ni Mbappe, a ni Modrić - Carlo Ancelotti vidi čudo od igrača: "Vjerujte mi..."

Midhat Šljivak

Trener madridskog Reala Carlo Ancelotti zatražio je od navijača da imaju strpljenja s mladim turskim fudbalerom Ardom Gulerom jer njegovo vrijeme tek dolazi, a Italijan očigledno u njemu vidi nešto posebno.

Od dolaska u Real mladi turski fudbaler Arda Guler (18) ne dobija previše prostora za igru. Povrede su ga uništile na samom dolasku, debitovao je početkom godine, no trenutno Carlo Ancelotti mnogo više koristi druge igrače i Turčin minute dobija na kapaljku.

Italijanski stručnjak od navijača Reala traži strpljenje s ovim mladim momkom. Uvjeren je da će on pokazati sav svoj talenat u narednom periodu.

"Vjerujte mi, budite strpljivi s Ardom Gulerom", rekao je Carlo Ancelotti i dodaje:

"Dobro je, može igrat i na jakom dobrom je nivou. Sada se mora boriti za mjesto u timu s drugim igračima. Samo budite strpljivi i on će pokazati sav svoj kvalitet. U to smo svi uvjereni", istakao je trener Kraljeva iz Madrida.

Oglasi

Prethodnih dana govori se dosta o eventualnom odlasku na posudbu ovog mladog fudbalera. Mnogi smatraju da bi to trenutno bila najbolja opcija za Ardu jer bi negdje drugo igrao mnogo više i bio nosioc igre.

Real za sada nije donio nikakvu odluku. To će učiniti na kraju sezone, a konačnu odluku će svakako imati lično Carlo Ancelotti.

Arda Guler je ove sezone nastupio u četiri utakmice i odigrao je ukupno 89 minuta. Nije tako malu minutažu očekivao, ali očigledno da i od njega Ancelotti traži da se malo strpi.

Luka Modrić je Ardu 'ukrao' Barceloni

Djed mladog turskog fudbalera priznao je turskim medijima da ga je Luka Modrić nazvao i nagovorio da dođe u Real Madrid. Tu priču međutim Arda nije želio potvrditi.

"Modrić je pozvao Ardu i rekao mu je: 'Ja odlazim u penziju za godinu dana i 'desetka' će biti tvoja".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Arda je na predstavljanju u Madridu saopštio da nije razgovarao s Modrićem. Da li su djeda nešto pogrešno shvatili u Turskoj ili je neko namjerno izmislio priču da je Modrić 'krivac' što je Guler završio u Realu umjesto u Barceloni, vjerovatno nikada nećemo saznati.

Mladi turski fudbaler plaćen je 20 miliona eura. Dobar dio kolača dobila je i njegova porodica i sada je najmanje bitno je li Luka Modrić zaista obavio poziv o kojem se priča.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Arda, Jude, Tchuameni, Valverde, Camavinga, Rodrigo, Vini... svi mladi a svjetski talenti. Kako dobra transfer politika Reala. Jos ako dodje Mbappe, a vjerovatno hoce, Real je rahat najmanje 10 godina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti