Ronaldo prodaje skupocjeni avion: Postao mu je mali, u potrazi je za većim

Cijena? Prava sitnica

Ronaldo prodaje skupocjeni avion: Postao mu je mali, u potrazi je za većim

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo jedan je od najbogatijih sportista svijeta. Sada je na red došla prodaja skupocjenog aviona, ali ne jer je zapao u finansijske probleme.

Cristiano Ronaldo je početkom godine nakon neuspješne avanture u Manchester Unitedu prešao u Al-Nassr.

Potpisivanjem ugovora s ovim klubom postao je najplaćeniji fudbaler na svijetu. Za godinu igre dobit će čak 200 miliona eura.

Budući da je ugovorom vezan do juna 2025. godine, Portugalac će se obogatiti za oko pola milijarde eura, ukoliko ostane do tada u klubu. 

Ronaldo zarađuje mnogo novca. Ostajući u vrhu svjetskog fudbala 20 godina, može si priuštiti sav luksuz.

Luksuz je zasigurno i posjedovanje vlasititog aviona. Ronaldo od 2015. posjeduje luksuzni model Gulfstream G200, čija se vrijednost procjenjuje na čak 23 miliona eura.

Oglasi

U avionu ima sve što poželi - udoban krevet, ormar, mikrovalnu peć, električnu peć ili frižider. Međutim, došlo je vrijeme za prodaju. 

Dvomotorni stroj može prevesti četiri osobe i malu posadu do 6292 kilometra. Prema španskim novinama "ABC", Cristiano Ronaldo odlučio je prodati avion.

Razlog naravno nije u tome što mu treba finansijska injekcija, nego se radi o udobnosti i komotnosti njegove porodice koja je sve veća. 

Kada je Ronaldo 2015. kupio avion, imao je samo jednog sina - Cristiana Jr. Međutim, posljednjih se godina porodica portugalske zvijezde znatno povećala.

Ukupno ima petero djece. Ronaldo, njegova partnerica Georgina Rodriguez, kao i njihova djeca, neće moći svi stati u postojeći avion. Otuda potreba za promjenom.

Kako prenosi "ABC", Ronaldo je već našao kupca za svoj skupocjeni stroj. Međutim, njegov identitet nije otkriven. Također nije poznato za koliko će zvijezda prodati avion. Novi vlasnik može biti siguran da je avion u dobrom stanju jer je renoviran 2019. godine.

Top Komentari

hamdi kurtes
Ničija nije do zore dogorila,pa neće ni ovom rasipniku.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti