Saudijci Ronaldu daju 500.000 eura dnevno, ali i poklanjaju stvari kakve svijet do sada nije vidio

Portugalac maksimalno uživa

Saudijci Ronaldu daju 500.000 eura dnevno, ali i poklanjaju stvari kakve svijet do sada nije vidio

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je do sada od fudbalske karijere zaradio ogroman novac, međutim kao da mu je to sve malo pa je nedavno potpisao dvoipogodišnji ugovor sa Al-Nassrom vrijedan 500 miliona eura.

Ronaldo će u Rijadu živjeti na visokoj nozi kao i što je navikao, međutim za razliku od života u Evropi bit će mu ugađano na sve strane.

Portugalac ima godišnju platu od 200 milion eura, ali Saudijci se maksimalno trude da ugode svojoj najvećoj zvijezdi pa su mu nedavno poklonili i skupocjeni sat.

Naime, Ronaldo je na poklon dobio sat marke Jacob & Co, radi se o specijalizranom satu vrijednosti od oko 700.000 eura.

Ronaldov novi sat odaje počast njegovoj novoj zemlji zato što je sat zelene boje, iste boje kao na saudijskoj zastavi, a ta boja ujedno predstavlja i vjeru islam.

Oglasi

Ronaldo srađuje sa kompanijom Jacobom i Co koja je za njega kreirala jedinstveni komad sa 338 komada ultra rijetkog dragog kamenja.

Sat je od 18 karatnog bijelog zlata, a dimenzije su mu 47mm x 15.85 mm te ga najpopularniji fudbaler današnjice praktično ne osjeti na ruci.

Ronaldo se nada da će mu sat početi donositi i sreću na terenu pošto u prva dva susret za novi klub nije tresao protivničku mrežu.

Ranije tokom ove sedmice je otkriveno da je Ronaldov odlasku na egzotičnu destinaciju prethodio ultimatum kojeg je postavi menadžeru Jorgeu Mendesu.

Slavni Portugalac je tražio od Mendesa da mu osigura transfer u Bayern ili Chelesea što se na kraju nije ni desilo, prije svega jer su ovi klubovi odbili dolazak Ronalda.

Sve to je zasmetalo višestrukom osvajaču Zlatne lopte pa je na kraju i raskinuo saradnju sa jednim od najboljih menadžera današnjice. Na nagovor prijatelja Rickyja Regufea je potpisao za Al-Nassr.

Proteklih sedmica spominjalo se i da je Ronaldova veza sa Georginom Rodriguez u krizi, međutim slavni par je sve demantovao romantičnim objavama na društvenim mrežama.

Top Komentari

edo111
Debili arapski,a o selima tamo djeca nemaju cokoladu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi