Ronaldo zaradi pravo bogatstvo samo jednom objavom na Instagramu

Novac sa svih strana

Ronaldo zaradi pravo bogatstvo samo jednom objavom na Instagramu

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo (36) na prvom je mjestu kada su u pitanju zarade od reklama na Instagram profilima.

Američki glumac Dwayne The Rock Johnson bio je lider, no prema pisanju britanskih medija, napadač Juventusa ga je skinuo s prvog mjesta.

Portugalac ima 308 miliona pratitelja na Instagramu i on za jednu reklamnu objavu može da naplati 1,6 miliona dolara, a taj podatak objavio je Hopper HQ koji se bavi marketingom na društvenim mrežama.

Dwayne Johnson ima 250 miliona pratitelja i njegova zarada na Instagramu je oko 1,52 miliona dolara po reklamnoj objavi, dok je na trećem mjestu američka pop pjevačica Ariana Grande sa 1.51 miliona dolara zaradom od objave.

Lionel Messi je drugi najpraćeniji nogometaš na Instagramu sa 224 miliona pratitelja i njemu to može donositi 1,1 miliona dolara po objavi.

Osim što imaju bogate ugovore, doduše Messi trenutno čeka na jedan takav jer je 1. jula postao slobodan igrač, najbolji nogometaši svijeta imaju ogromne zarade od sponzorskih ugovora, ali i od društvenih mreža na kojima ionako "vise" kad god imaju vremena.

Oglasi

Ronaldovo čudo od 13 miliona eura spremno za veliko otvaranje

Cristiano Ronaldo odlučio je jedan dio zarađenog novca investirati u luksuzne hotele.

Zvijezda Juventusa već ima nekoliko hotela u svom vlasništvu, a 7. juna se otvara vjerovatno najluksuzniji Pestana CR7 Gran Via Madrid hotel u Madridu.

Portugalska zvijezda uložila je čak 13 miliona eura u ovaj luksuzni hotel, koji se napokon otvara 7. juna i sigurno da će sve da sija od luksuza.

Cristianov hotel imat će 168 luksuznih soba, a hotel se prostire na 10 spratova. Gosti će imati na raspolaganju apsolutno sve što požele i sigurno da će ovaj luksuzni hotel privlačiti pažnju onih koji sebi mogu priuštiti skupocjenu noć u hotelu.

Oglasi

Interesantno je da će deveti sprat hotela biti otvoren za sve. Tu će i 'obični' građani moći da isprobaju specijaljitete hotela, a tu će biti smješten sportski bar.

Ovo je treći Ronaldov hotel i prvi van Portugala. On je vlasnik hotela u Funchalu i Lisabonu.

Planiraju se i nove lokacije za budućnost i očigledno da se već zna šta će Cristiano Ronaldo raditi nakon okončanja igračke karijere.

O tome CR još uvijek ne razmišlja iako je 36-godišnjak, ali i penzija mora doći jednog dana.

Top Komentari

Barca.forever
Ma dragi Škoriću Ronaldo nema šta jesti, šta ti je? :)
2 0
snupi
J...m te zivote. Zar je ovo normalno. U sta ode ovaj svijet?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti