Zaključen slučaj protiv Cristiana Ronalda po optužbi za silovanje - Portugalcu pripala odšteta
Kathryn Mayorga je nakon gotovo deceniju čekanja optužila Cristiana Ronalda za silovanje, ali sud ga je oslobodio optužbi (Foto: Twitter)

Tražio je naknadu troškova i dobio

Zaključen slučaj protiv Cristiana Ronalda po optužbi za silovanje - Portugalcu pripala odšteta

M. Šljivak

Slavni portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo (38) prošle godine je oslobođen optužbe za silovanje koju je protiv njega podnijela Amerikanka Kathryn Mayorga. Sud je potom odbacio i drugu tužbu Mayorge protiv Portugalca za događaje koji su se desili u Las Vegasu 2009. godine i po kojoj je tražila znatno veću odštetu od one koju je dobila.

Cristiano Ronaldo našao se na žestokom udaru javnosti nakon što ga je Amerikanka Kathryn Mayorga optužila za silovanje koje se navodno desilo 2009. godine u Las Vegasu.

Mayorga je od Ronalda tražila višemilionsku odštetu za navodno silovanje. CR je od samog starta poricao optužbe, ali joj je ipak isplatio 375.000 dolara odštete.

To joj nije bilo dovoljno. Željela je veću odštetu, no sud je odbio njen zahtjev i presuđeno je u korist portugalskog fudbalera, koji međutim nije želio mirno sjediti nakon što je njegovo ime ukaljano.

Advokat mora platiti Ronaldu jer je prekršio ovlasti koje je imao i Portugalac je tražio odštetu 

Advokat Peter Christiansen zatražio je od američkog suda kažnjavanje advokata koji je zastupao Mayorgu. Leslie Mark Stovall je bio taj koji je na sve načine pokušavao okaljati ime slavnog fudbalera i navodio je Kathryna na pokretanje novih procesa kako bi došli do više novca. Ronaldo ga je zbog toga tužio.

Sud je ponovo presudio u korist Cristiana. Tako će Stovall morati isplatiti tačno 334,637.50 dolara za advokatske troškove portugalskom fudbaleru koji je iz svea izašao kao veliki pobjednik.

Oglasi

Svi detalji navodnog Ronaldovog silovanja: U 99% slučajeva sam dobar momak, za onih 1% ne znam

Danima su svi svjetski mediji brujali o ovom skandalu Cristiana Ronalda, a on je naravno sve odbacio kao gnusne laži.

"Ne, ne i ne! To je apsolutna laž. Žalosno je što neki ljudi pokušavaju da promovišu sebe kroz upotrebu mog imena. Sretan sam čovjek i takve me stvari ne dotiču".

Cristiano Ronaldo i Kathryn Mayorga sreli su se u noćnom klubu 'Rain' u centru Vegasa, gdje se Portugalac nalazio na odmoru. Mediji su se dokopali i fotografija njih dvoje na tom mjestu koje potvrđuju navode da su se sreli.

Prema izjavi u dokumentima koje je Amerikanka predala sudu u okrugu Clark, Ronaldo ju je prvo odveo u sobu hotela gdje je bio smješten kako bi zajedno 'uživali u pogledu na Las Vegas'.

Dok se presvlačila, on je ušao u kupatilo i predložio joj da imaju analni seks. Kathryn se opirala uz povike "ne, ne, ne", na šta se Ronaldo, navodno, nije obazirao. U ovoj izjavi je još navela kako je Cristianu bilo žao kada se sve završio i da je nakon napada osjećao dozu krivice obraćajući joj se sa 'bebo'.

"Ne mogu tačno da se sjetim šta je rekao, ali je rekao da mu žao, pitajući da li me boli. Onda se spustio na koljena i rekao:" 99% od mene je dobar momak, dok za drugih 1% ne znam".

Na kraju je slučaj s ovom tužbom okončan. CR je oslobođen, a dobit će i novac od advokata koji se nije držao etičkih principa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi