Bivši saigrač pričao sa Ronaldom i odmah otkrio šta planiraju uraditi za područja u Turskoj

Dijelili svlačionicu u Juventusu

Bivši saigrač pričao sa Ronaldom i odmah otkrio šta planiraju uraditi za područja u Turskoj

Samir Mlaćo
Na veliku tragediju koja ja zadesila Tursku niko ne može ostati ravnodušan.

Veliki broj poznatih uključuje se u akciju kako bi pomogao svima kojima je pomoć potrebna, a veliki je broj onih koji su nakon zemljotresa ostalih bez svojih domova. Spavaju u šatorima, ostali su bez svega onoga što su stvarali cijeli život.

Mnogi i bez brojnih članova porodice, a broj žrtava se stalno povećava.

Merih Demiral, član Atalante, oglasio se na Instagramu i kazao da mu se javio i Cristiano Ronaldo. Oni su bili saigrači  u Juventusu, a Ronaldo je brzo reagovao.

Upravo sam razgovarao sa Cristianom Ronaldom. Rekao mi je da je mnogo tužan zbog svega što se dešava u Turskoj. Dajemo na akciju njegov potpisani dres iz moje kolekcije.Sav prihod od aukcije iskoristi ćemo se za pomoć potresom pogođenom području“, rekao je Demiral.

Oglasi

Mnogi su očekivali možda i veću pomoć, ali sigurno da će se i to desiti. Portugalac se uvijek odazivao svim akcijama i pokazivao da ima veliko srce.

Od januara je član All Nassra, bogatog kluba iz Saudijske Arabije, a nedavno je proslavio 38. rođendan.

Ronaldo je jedan od najboljih igrača svih vremena i ima veliki broj obožavatelja širom svijeta, iako naravno postoje i oni koji ga smatraju egocentričnim i na neki način osporavaju sve ono što je učinio za nogomet.

Igrao je za najveće svjetske klubove kao što su Manchester United, Real Madrid i Juventus, pet puta bio osvajač Zlatne lopte, mnoge trofeje i titule ostvarivao, razne golove zabijao, da bi krajem 2022. godine pomalo iznenađujuće odlučio da ode u Saudijsku Arabiju, potpisavši bogati ugovor s Al Nasrom, na osnovu kojeg zarađuje pravo bogatstvo.

Ronaldo je sa partnerkom Georginom Rodriguez i djecom preselio u Riyad i žive potpuno novi život, ali i dalje u luksuz. Ništa im ne nedostaje, dok Ronaldo nastoji sa ekipom Al Nassra napraviti sportske rezultate, što je naravno uvijek njegov cilj, bez obzira za koji klub igrao.

Ronaldo želi da Al Nassr bude prvak Saudijske Arabije ove i narednih sezona, da osvaja domaće kupove, te da igra bitnu ulogu i na klupskom internacionalnom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi