Veliki Cristiano Ronaldo: Ono što je uradio za Siriju i Tursku zaslužuje poštovanje cijelog svijeta
Cristiano Ronaldo je odlučio pomoći ugroženom stanovništvu Sirije i Turske i poslao je ogromnu pomoć

Portugalac poslao avion pomoći

Veliki Cristiano Ronaldo: Ono što je uradio za Siriju i Tursku zaslužuje poštovanje cijelog svijeta

M. Šljivak

Portugalac Cristiano Ronaldo (38) još je jednom pokazao o kakvom se čovjeku radi i razbio je sve stereotipe kako je bahati i umišljeni bogataš. CR je odlučio pomoći Turskoj i Siriji nakon razornog zemljotresa i poslao je zalihe ugroženom stanovništvu.

Razoran zemljotres koji je prije mjesec dana razorio dio Turske i Sirije odnio je desetine hiljada života, a stotine hiljada osoba su povrijeđene.

Spasilačke ekipe širom svijeta danima su radile na pronalasku preživjeli. Nažalost, žrtava je bilo dosta, po informacijama više od 50.000.

Mnoge porodice su izgubile krov nad glavom. Smješteni su u privremena skloništa i uveliko se radi na tome da im se osigura stalni smještaj.

Pomoć Turskoj i Siriji dolazi sa svih strana svijeta, a ni legendarni Cristiano Ronaldo nije ostao imun na ono što se desilo, pa je i on odlučio da pomogne žrtvama zemljotresa.

Sirijski novinar Hadi Alabdallah donosi informaciju da je Cristiano poslao avion pomoći za Tursku i Siriju..

Oglasi

"Cristiano Ronaldo je poslao pun avion zaliha kako bi pomogao žrtvama razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju. Platio je šatore, pakete s hranom, jastuke, ćebad, krevete, hranu za bebe i medicinski materijal", piše Alabdallah.

Ronaldo je također u Saudijskoj Arabiji u petak ugostio dječaka koji je preživio zemljotres i koji je imao želju da se upozna s njim. Susret je bio veoma srdačan.

CR je oduvijek govorio da želi pomoći ugroženima jer zna da će mu Bog dvostruko vratiti.

Oglasi

"Od djetinjstva znam da ako pomognem drugima, Bog će mi dvostruko vratiti. Ne postoji bolji osjećaj od pomaganja drugima i to ću i dalje činiti", rekao je jednom prilikom Cristiano Ronaldo.

Portugalac je još jednom pokazao da je izuzetan čovjek i da mu definitivno nema ravnog kada je u pitanju humanitarni rad kada su svjetske zvijezde u pitanju.

Dječak iz Sirije imao je želju gledati Cristiana - Uslijedio je poziv koji će mu promijeniti život

Nabil Saeed izvučen je iz ruševina nakon zemljotresa koji je odnio desetine hiljada života u Turskoj i Siriji. Maleni Nabil je imao sreće da ga spasioci iz Saudijske Arabije izvuku, a on im je saopštio da mu je životna želja da gleda utakmicu Cristiana Ronalda.

Kada je vidio snimak na kojem dječak želi vidjeti Ronaldov meč, reagovao je čovjek zadužen za organizovanje velikih manifestacija Turki Alalshikh i odlučio je reagovati.

"Sine, ti i tvoja majka ste dobro došli. Ko mi može pomoći da dođem do njih?", napisao je Alalshikh na Twitteru.

Oglasi

Već narednog dana saznalo se o kome se radi. Dječak je s porodicom došao u Saudijsku Arabiju, a prvi čovjek kluba Musalli Al-Muammar se pobrinuo da im ništa ne nedostaje.

On je prisustvovao utiakmici, upoznao je Cristiana i mogao je uživati u utakmici protiv Al batina.

Veliki je ovo gest čelnika Al Nassra i predstavnika Saudijske Arabije i potez vrijedan svake pohvale.

Cristiano Ronaldo je ranije često slao poruke podrške djeci Sirije. Uvijek je bio uz njih.

"Znamo da jako patite, ja sam slavni igrač, ali vi ste pravi heroji.Ne gubite nadu, svijet je uz vas. Stalo nam je do vas, ja sam tu za vas", dodao je Ronaldo u video poruci namijenjenoj nesretnoj djeci Sirije.

Top Komentari

sick_boy
I messi bi al mu vjera ne dozvoljava....
0 3
user1620593935
Messi je jos prije 10 dana donirao 3,5 miliona Siriji i Turskoj.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi