Cristiano Ronaldo postaje vlasnik jedinstvenog i najskupljeg automobila na svijetu

Bugatti ide u ruke Portugalcu?

Cristiano Ronaldo postaje vlasnik jedinstvenog i najskupljeg automobila na svijetu

E. Škorić

Ekskluzivni brend Bugatti predstavio je 'La Voiture Noire', novi model koji će proizvoditi samo jednu jedinicu i koja već ima kupca.

Cristiano Ronaldo bi mogao da postane ponosni vlasnik novog modela prestižnog i ekskluzivnog francuskog brenda automobila.

"La Voiture Noire" je predstavljen prošlog marta na Salonu automobila u Ženevi i to na obilježavanju 110. godišnjice Bugattija. Radi se o najskupljem automobilu na sviejtu.

Portugalac već posjeduje brojne skupocjene automobile, no Bugattijev model od 11 miliona eura svakako će mu dobro doći u garaži.

Ovaj sportski automobil ima dva sjedala i izvanredan motor koji može dosegnuti 420 kilometara na sat. Luksuz se može osjetiti u svakom području automobila, uključujući i tijelo, izrađeno od karbonskih vlakana. Pokreće ga quad-turbo W16 8.0-litarski motor koji razvija 1.500 KS i 1.600 Nm obrtnog momenta.

, Voiture Noire je baziran na Chironu te odaje počast famoznom modelu Type 57 SC Atlantic proizvedenom 1936. godine. To je također bio unikatan model i pripadao je svom dizajneru Jeanu Bugattiju, sinu osnivača kompanije Ettorea.

Jean je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1939. godine, a njegov automobil je nestao bez traga tokom prvih dana njemačke invazije na Francusku 1940. godine.

Top Komentari

Dobojlija
A sto je vece seljacko od sjedenja u kladionicama ,kaificima I smrdljivim nargila barovima I trosenja ono malo novca.Ronaldo ima novca koji je sam svojim trudom zaradio I ima pravo da ga trosi kako zeli ,a vi umrite od ljubomore
12 0
Mele
Buggati je spotrski automobil iz Italije, fabrika im je nedaleko od Bolonje, potrazi malo nainternetu ako ne znas, imaju preko 900 miliona eura godisnje .
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi