Ronaldo svojim slugama plaća 6.000 mjesečno, ali ulazak u vilu znači i potpis šokantnog ugovora

Sve za novac

Ronaldo svojim slugama plaća 6.000 mjesečno, ali ulazak u vilu znači i potpis šokantnog ugovora

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo izdašno plaća svoje sluge, međutim saradnja sa najpopularnijim igračem današnjice znači i odricanje od normalnog života. 

Vjerovatno se i Ronaldo ne može sjetiti svih sponzorskih ugovora zahvaljujući kojim mu novac pada kao sa grana. Tako će u Al Nassru za dvije i pol godine zaraditi 500 miliona.

Slavni fudbaler ima i veliki broj ugovora sa različitim brendovima pa i ne čudi zašto je zaradio više od milijarde eura i to prije skoro tri godine.

Biti Ronaldov uposlenik nije nimalo lagan zadatak, a plata koju nudi portugalski as je zaista nevjerovatna. Tako kuhar, batler ili sobarice zarađuju po 6.000 mjesečno.

Ipak, svaki ulazak u Ronaldovu vilu i potpis ugovora o djelu znači i odricanje normalnog života i to sve zbog jednog detalja.

Naime, Ronaldo sa svakom slugom potpiše posegan "ugovor o smrti", odnosno svaki uposlenik obavezuje da neće ništa reći o životu Portugalca 70 godina poslije njegove smrti.

Oglasi

Jednostanvno kada uposlenici dođu kući svojoj porodici jednostavno ne smiju ništa pričati o svom danu na poslu što se čini sve osim normalnim.

Zarada koju garantuje posao kod Ronalda je zaista ogromna i privlačna cifra, smatra se pravim bogatstvom, ali se zbog svega plaća i visoka cijena.

Inače, početkom godine se pojavila vijest kako Ronaldo i Georgina Rodriguez imaju problema sa pronalaskom uposlenika, tačnije kuhara.

Bez obzira na "šokantan detalj iz ugovora" mnogi ne uspjevaju odoliti nevjerovatnoj plati od 6.000 eura pa se bez puno razmišljanja prijavljaju na tu poziciju.

Ipak, problem predstavlja pronalazak pravog kuhara koji mora biti itekako vješt i strpljiv pošto su Georgina i Ronaldo te njihova djeca ponekad jako zahtjevni. Upravo iz tog razloga za poziciju kuhara i nema previše interesa.

Top Komentari

BillyPiton
E čuj sluge. I ti si onda rob mamlaze novinarski.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi