Živimo u svijetu gdje je novac važniji od morala: Sramota Crvene zvezde!

Rusija će "imati" klub u LP

Živimo u svijetu gdje je novac važniji od morala: Sramota Crvene zvezde!

E. Ganibegović

Ruski sport se suočava s velikim sankcijama zbog agresije ove zemlje na Ukrajinu.

Između ostalog, ruski klubovi neće nastupati u UEFA-inim takmičenjima, ali...

Iako nema svoje klubove u Ligi prvaka, uspjela je kupiti predstavnika druge zemlje. Crvena zvezda, čiji je sponzor Gazprom, još jednom dokazuje da su rublji važniji od morala.

Rusija, zemlja koja je posljednjih mjeseci voljela sebi pripisivati zasluge, sigurno će biti zadovoljna onim što je uradila Zvezda. Učinjeno je to, između ostalog, nakon što je Jelena Rybakina osvojila Wimbledon.

Teniserka ima državljanstvo Kazahstana od 2018. godine, ali je rođena u Rusiji.

"Super, osvojili smo Wimbledon! To je ipak ruska škola! Dugo je igrala s nama", rekao je Shamil Tarpiszczew.

Tako može biti i ovoga puta, jer Crvena zvezda ne dopušta da zaboravi na veze s Rusijom. U srijedu je na klupskom Instagramu osvanula kontroverzna fotografija koja će vjerojatno biti simbol prijateljstva Rusije i Srbije.

Možete vidjeti dvije ruke sklopljene zajedno u bojama obiju zemalja. I povrh toga, potpis: "Iz Rusije s ljubavlju".

Inače, Zvezda će igrati grupnu fazu ili Lige prvaka ili Evropske lige, ovisno od toga šta uradi u play-offu Lige prvaka protiv Maccabija iz Haife. 

Top Komentari

Labile
Lupate, kao i po obicaju. Da podrzavaju Ruse to zna svaka budala, ne znam kome je to vise vijest. Druga stvar, doveli su igraca iz Rusije i zato stoji ova slika o prijateljstvu sa Rusijom.
5 0
Trifa_82
Kako vas nije sramota pisati gluposti ?! Amateri ste pravi!!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije