Kako je ramazan spojio igrače Crvene zvezde i Partizana?

Organizovan zajednički iftar

Kako je ramazan spojio igrače Crvene zvezde i Partizana?

A. Čaušević

Crvena zvezda i Partizan su među najvećim rivalima ne samou regionu već i na svijetu. 

Iako su im navijačke skupine poprilično nacionalistički orijentisane za dva beogradska kluba nastupa i nekoliko igrača islamske vjeroispovijesti.

Vidjeti igrače Partizana i Crvene zvezde u Beogradu djeluje nezamislivo, ali upravo nekolicinu stranaca u oba tima spojio je ni manje ni više nego ramazan.

U posljednjim danima svetog mjeseca za sve muslimane u svijetu u prostorijama Islamske zajednice Srbije uprilićen je zajednički iftar za fudbalere muslimane "crno-belih" i ''crveno-belih."

Iftar je orgaizovao predsjednik Mešihata srbijanskog i muftija Mustafa Jusufspahić, a iftaru je prethodilo klanjanje akšam namaza.

Između ostalih na iftaru su bili prisutni fudbaler Partizana Bibras Natho te fudbaleri Crvene zvezde El Fardou Mohamed Ben, Sekou Sanogo i Axel Bakayoko.

Intersantno da je prije ramazana Natho tražio dozvolu od muftije kako bi prekinuo post na jedan dan i to kada se igrao veliki derbi.

"Da, trudim se da izvučem najbolje iz sebe, s jedne strane što se tiče posta, a sa druge da ne 'ubijem' sebe i svoje tijelo, pošto takođe moram da budem spreman za utakmice. Pokušavam da dam maksimum. Nije lako, jer je takođe dug dan, do sedam uveče. Nije lako, ali trudim se najbolje što mogu", poručio je Natcho prije nekoliko sedmica.

Veznjak Partizana je sa suprugom Taliom i sa tri sina svake godine obilježavao sveti mjesec muslimana, a prošle godine bio je na iftaru kod legende Partizana Mustafe Hasangića.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Sve pohvale susjedi
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije