Oglasila se i bivša žena Danija Alvesa, hoće li njena izjava išta promijeniti?
Alves optužen za silovanje, da li će se izvući?

Ona ne vjeruje da bi on mogao uraditi takvo nešto

Oglasila se i bivša žena Danija Alvesa, hoće li njena izjava išta promijeniti?

E. Ganibegović

Dani Alves nalazi se trenutno u zatvoru zbog istrage o navodnom silovanju djevojke 30. decembra 2022. godine. Uhapšen je prije nekoliko dana, a sada u njegovu odbranu staje njegova bivša supruga.

Joana Sanz, supruga Danija Alvesa, stala je uz Brazilca, a sada je to uradila i njegova bivša žena, Dinora Santana.

"Dani nikada ne bi uradio tako nešto! Nikada! Kažem vam, znam ga 22 godine i 10 godina sam uz njega. Bio je to šok i za mene i za djecu. Djeca prolaze kroz teske trenutke. Znam da je Dani tužan, ali to je ok. Sve će da dogovori sa advokatima. Učinit ću sve da mu pomognem.

I dalje se bojim. Čini se da je sve noćna mora i da nije stvarno. Dani je dao svog advokata da me nazove i riješi hitne stvari, ali nisam mogla doći do njega. Ne mogu da ga vidim. Samo Miraidi (advokat, op.a) može da ga vidi", rekla je Dinora Santana, prenosi AS. 

Dani Alves je bio u braku sa Dinorom Santanom između 2010. i 2013. godine i njih dvoje imaju dvoje dece. Usput, Dinora je i agent fudbalera.

Djela za koja je optužen Dani Alves dogodila su se 30. decembra u klubu u Barceloni.

Oglasi

Nakon što su se pojavile optužbe, fudbaler je potvrdio da je tog datuma bio u tom klubu, ali je oštro negirao da je seksualno napao ženu.

Ona je u petak pred sudijom izjavila da ju je fudbaler zaključao u toalet u VIP dijelu kluba, gdje ju je udario i silovao. Kako navode novinari AS-a, njih dvoje su snimile nadzorne kamere u VIP zoni, ali ne i u toaletu.

Ova 23-godišnjakinja tvrdi da ju je Dani Alves zamolio da ga prati, a fudbaler ju je, bez njenog znanja, odveo do klupskog toaleta. 

Mlada žena je rekla da je, kada je shvatila da je to kupatilo kluba, pokušala da ode, ali je brazilski fudbaler blokirao vrata.

Žrtva je ispričala da je Dani Alves sjeo na wc šolju, povukao haljinu, natjerao je da stane na njega, bacio je na zemlju, ošamario, podigao s poda i silovao. Nakon toga joj je rekao da sačeka da on ode i onda će ona izaći.

Odmah nakon što je uspela da izađe iz kupatila, žena je uplakana napustila klub, a neki zaposleni su to primijetili i pitali je šta se desilo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi