Sudija je Alvesu postavio pitanje na koje "obični smrtnik" zna odgovor, Brazilac je slagao

Brazilac se nalazi iza rešetaka

Sudija je Alvesu postavio pitanje na koje "obični smrtnik" zna odgovor, Brazilac je slagao

A. Čaušević

Dani Alves prolazi kroz najgore dane u životu. Smješten je u zatvoru u Barceloni, a kako sati prolaze, tako se doznaju i nove informacije o dijalogu kojeg je vodio sa sudijom u pripremnom ročištu.

Prema pisanju lista El Pais, sudac je pitao Brazilca koliko novca mjesečno zarađuje kao fudbaler Pumasa, a njegov odgovor je bio pogrešan kada je izjavio da mjesečno prima samo 30.000 eura.

Sudija koji je imao kopiju ugovora u svom posjedu, morala je reakovati kako bi ispravila tu izjavu i pojasnila da je Alves zapravo primao 300.000 eura mjesečno- kao igrač Pumasa.

Iznos koji mu je klub platio uz pomoć sponzora, a koji je nakon raskida ugovora prestao dobivati. Do raskida je došlo čim je Brazilac završio iza rešetaka.

Nakon što je započeo sudski proces protiv Danija Alvesa, Pumas je iskoristio svoje pravo da jednostrano raskine ugovor s Brazilcem s obzirom na ozbiljnost optužbi protiv iskusnog defanzivca.

Alvesova situacija postaje sve kompliciranija kako dani prolaze, nakon što je nekoliko puta promijenio svoju verziju o tome što se dogodilo.

Oglasi

"Optužen za silvoanje, Dani Alves je nekoliko puta mijenjao svoj iskaz koji je dao policiji. Sada je priznao da je imao seks sa djevojkom, ali tvrdi da je ona pristala na to. Podnosilac žalbe traži pravdu", stoji u objavi O Globa.

U međuvremenu, priča navodne žrtve se pokazuje relevantnijom, a čini se da joj istražitelji daju vjerodostojnost na temelju dokaza.

Prema verziji koju je objavio list El Periodico, Alves je djevoku čvrsto zgrabio za ruku kako bi ga ona uhvatila za međunožje, gestu koju je ponovio dvaput unatoč njezinu otporu.

Odmah nakon toga 23-godišnja djevojka tvrdi da ju je Alves uhvatio za ruku i odveo do skrivenih vrata, bila je to toalet, a vidjevši to, pokušala je pobjeći, ali je fudbaler zatvorio vrata i spriječio je u tome".

"Žrtva je izjavila da joj je Alves podignuo haljinu, tražio od nje da kaže da je njegova 'mala kurva', prisilio ju je da sjedne na njega, bacio je na tlo, da je ošamario, bacio na tlo i penetrirao u nju dok nije ejakuliralo, a zatim joj je rekla da pričeka dok on ne izađe", objavio je navedeni list.

Alves se suočava sa zatvorskom kaznom između četiri i 12 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi