Alves se navikava na život u zatvoru, danima ih je odbijao, a onda se neočekivano pojavio u dvorištu

Ispunio želju ostalim zatvorenicima

Alves se navikava na život u zatvoru, danima ih je odbijao, a onda se neočekivano pojavio u dvorištu

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves i dalje se nalazi u zatvoru u Barceloni nakon što ga je 23-godišnja djevojka optužila za silovanje, a dok čeka da se sud oglasi oko žalbe za jamčevinu čini se da je Brazilac našao način kako da "ubije vrijeme" dok je iza rešetaka.

Legendarnog igrača jedna djevojka optužila je za silovanje u noćnom klubu u Barceloni koje se navodno desilo krajem prošle godine, a Alves je uhapšen prije desetak dana i još uvijek se nalazi iza rešetaka.

Alves je bez problema pristao dati iskaz o tome što se dešavalo te noći, ali je čak tri puta mijenjao svoju priču zbog čega je svima postao sumnjiv.

Zbog toga mu je određen pritvor i odbijena jamčevina zbog straha da bi Alves mogao pobjeći u Brazil ukoliko ga puste na slobodu. On je odmah promijenio advokata i uložio žalbu na odluku oko jamčevine, te sada čeka da se sud ponovo oglasi.

Alvesu se sve raspalo u nekoliko dana jer ga je meksički klub Pumas odmah otpustio nakon što je uhapšen, a ukoliko se ispostavi da je kriv prijeti mu zatvorska kazna do 12 godina.

Brazilac se trenutno nalazi u zatvoru Brians 2 koji je smješten u Sant Esteve Sesroviresu. Naravno, u tom zatvoru je postao glavna tema i nalazi se u centru pažnje, a već su se pojavili i zatvorenici koji su odlučili da otkriju kako Alves provodi svoje dane tamo.

Oglasi

Jedan od zatvorenika je dao izjavu za uglednu Marcu i otkrio je šta Alves radi u zatvoru i kako provodi svoje dane. Priznao je da su svi zatvorenici bili u šoku kada se on pojavio i mnogima nije bilo jasno šta se dešava.

Ovaj zatvorenik je otkrio i da se Alves konačno malo opustio i da je čak u četvrtak zaigrao fudbal s njima tokom slobodnog vremena u dvorištu.

Ostali zatvorenici su ga danima molili da igra s njima, a on je to pristao konačno da uradi kako bi i sam "ubio vrijeme" i prestao da razmišlja o svemu što mu se dešava u prethodnim sedmicama.

Alves je glavna tema u tom zatvoru jer niko od zatvorenika ni slutio nije da će im on biti "cimer", ali i da će imati priliku jednog dana igrati fudbal s bivšom zvijezdom Barcelone i reprezentacije Brazila.

Suđenje Alvesu za optužbe silovanja bi trebalo uskoro početi, a Brazilac se samo nada da isto neće dočekati u zatvoru i da će mu sud odobriti jamčevinu i mogućnost da se brani sa slobode.

Top Komentari

user1646942280
Evo ga ko Sucre iz Prison break-a.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi