U ponedjeljak u 10 sati počinje suđenje Daniju Alvesu, Brazilac se plaši najgoreg scenarija

Nije mu lako

U ponedjeljak u 10 sati počinje suđenje Daniju Alvesu, Brazilac se plaši najgoreg scenarija

Edmir Škorić

Bivši brazilski reprezentativac je prijavljen zbog navodnog seksualnog napada na mladu ženu u noćnom klubu Sutton u Barceloni i sada čeka presudu.

Dani Alves je od 20. januara bio u preventivnom pritvoru bez jamčevine. Brazilac je prijavljen zbog navodnog seksualnog napada na mladu ženu u noćnom klubu Sutton u Barceloni 30. decembra 2022. godine.

Suđenje je zakazano naredne sedmice, a planirano je da bude održano 5., 6. i 7. februara, nakon čega će sud donijeti konačnu odluku o fudbaleru koji je igrao za Barcelonu i Sevillu i koji je, s obzirom na osvojene trofeje, jedan od najuspješnijih i najodlikovanijih igrača posljednjih 20-ak godina.

Tužilaštvo je zatražilo od suda u Barceloni da se suđenje protiv Brazilca u potpunosti održava iza zatvorenih vrata kako bi sačuvao privatnost žrtve. Sada je odjeljak 21. Suda odbio zahtjev tužitelja.

Međutim, slike ili zvuk saslušanja neće se dopustiti da se emitiraju kada mlada žena svjedoči, kako bi zaštitila identitet podnositelja žalbe što je više moguće.

Oglasi

Mediji će moći pratiti suđenje uživo putem internog signala, ali bez slika ili zvuka žrtve, koja će se proglasiti zaštićenim svjedokom, s slikama pikseliranim i glasom iskrivljenim.

Na suđenju se očekuju iskazi ukupno 22 svjedoka, uključujući i samog Alvesa, kao i vještaci koji će objasniti ljekarske nalaze žrtve i štetu koju je pretrpjela. Prikazat će se i slike koje su snimili agenti Mossos d'Esquadra na vratima noćnog kluba koji su došli pomoći ženi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ali iznad svega, bit će predstavljen niz dokaza koji ne bi bili sačuvani bez odlučne akcije agenata.

Brazilcu, koji je u nekoliko navrata mijenjao verziju događaja, nije lako. Tužilaštvo za optuženog traži kaznu od 9 godina zatvora , uz odštetu od 150.000 eura za žrtvu i 10 godina slobode pod nadzorom. S druge strane, privatna tužba ide dalje i traži kaznu od 12 godina zatvora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi