Policijski kombi, a u njemu velika zvijezda: Ovo su prve fotografije Danija Alvesa nakon godinu dana
Foto: AP Photo/Emilio Morenatti

Počelo suđenje bivšem igraču Barcelone

Policijski kombi, a u njemu velika zvijezda: Ovo su prve fotografije Danija Alvesa nakon godinu dana

Endin Čaušević

U Barceloni danas je počelo suđenje Daniju Alvesu kojem prijeti čak 12 godina zatvora zbog optužbi za silovanje. Brazilac se već godinu dana nalazi u zatvoru, a danas su se pojavila i prve njegove fotografije nakon što je uhapšen u januaru prošle godine.

Prije godinu dana fudbalski svijet bio je u šoku kada je Dani Alves uhapšen u Barceloni zbog optužbi da je silovao mladu djevojku u jednom noćnom klubu u tom gradu 30. decembra 2022. godine.

Alves se nije opirao prilikom hapšenja i tvrdio je da je u pitanju nesporazum i da će brzo da izađe na slobodu, ali već više od godinu dana Brazilac se nalazi iza rešetaka.

On je optužen da je mladu djevojku silovao u toaletu noćnog kluba, ali je negirao krivicu. No, kada je počeo da mijenja svoju priču postao je itekako sumnjiv i odbijen mu je zahtjev za kaucijom zbog bojazni da bi mogao pobjeći u Brazil.

Alves se već više od godinu dana nalazi u zatvoru i danas se po prvi put pojavio u javnosti kada je stigao na početak suđenja na sudu u Barceloni.

Oglasi

Brazilca je iz zatvora do suda dovezao policijski kombi pod velikom pratnjom nadležnih organa, a u znaku podrške u sud je stigla njegova majka i nekoliko njegovih prijatelja.

Suđenje Alvesu je zvanično počelo i ukoliko se ustanovi da je kriv Brazilcu prijeti zatvorska kazna od devet do 12 godina.

Međutim, ono što je u centru pažnje trenutno jesu prve fotografije Alvesa nakon godinu dana. Njegov izgled je dosta drugačiji i vidno je da nema euforije i dobrog raspoloženja što je inače krasilo Brazilca.

Oglasi

Utučeni Alves sjedi bezvoljno na optuženičkoj klupi, te je vidno i da je nabacio nekoliko kilograma viška. Na suđenje je stigao u patikama, farmerkama i bijeloj košulji.

Također, bila je opcija da se Alves i djevojka koja ga je tužila vansudski dogovore prije samog suđenja, ali to se nije desilo, te je suđenje počelo jutros.

Oglasi

Pored zatvorske kazne nekadašnjem fudbaleru Barcelone prijeti i novčana kazna u iznosu od 150.000 eura koju će morati da isplati toj djevojci ukoliko sud odluči da je bivši fudbaler kriv za optužbe silovanja.

Također, advokati oba tima iznijeli su već uvodne riječi, a španski mediji pišu da će iznošenje dokaza dvije strane biti završeno do srijede kada će biti završne riječi suđenja, te nekoliko dana nakon toga se očekuje i presuda.

Ugledna Marca navodi da postoji mogućnost i da Alvesovi advokati zatraže odgodu početka suđenja, ali se to još uvijek nije desilo.

Alvesovi advokati poručili su na početku da je on svjedočio tek dva puta i da u medijima kruži lažna priča kako je mijenjao svoj iskaz pet puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi