Procurio policijski izvještaj: Ovo bi moglo dokrajčiti Danija Alvesa!
Dani Alves u istražnom je pritvoru od 20. janura 2023. godine.

Brazilac u velikim problemima

Procurio policijski izvještaj: Ovo bi moglo dokrajčiti Danija Alvesa!

E. Ganibegović

Dani Alves je u sve većim i većim problemima. Brazilac je od 20. janura u istražnom zatvoru jer ga je jedna djevojka optužila da ju je silovao 30. decembra 2022. godine u klubu u Barceloni, a sada se suočava s novim poteškoćama.

Na sudu u Barceloni održano je ročište u vezi s privremenim puštanjem Danija Alvesa iz zatvora. Bivši igrač Barcelone optužen je za seksualno zlostavljanje 23-godišnjakinje.

Trenutno se Brazilac nalazi u zatvoru Brians 2 u blizini glavnog grada Katalonije, gdje čeka suđenje. Odbrana navodne žrtve bori se za oštru kaznu za fudbalera. Zauzvrat, žrtva napada mora koristiti pomoć stručnjaka kako bi se nosila s traumom nakon tragičnog događaja, o čemu smo pisali jučer

Emisija Yahora Sonsoles prikazala je policijski izvještaj iz noći s 30. na 31. decembar prošle godine. Počinje u 4:57 ujutro riječima:

"Seksualni napad u noćnom klubu Sutton. Telefonski poziv od menadžera. Djevojka je rekla da je bila seksualno uznemiravana. Došlo je do fizičkog kontakta. Obje strane su na mjestu događaja. Pozvana je hitna pomoć za svaki slučaj."

Policijski službenici su na mjesto događaja stigli u 5:11 sati, a u 5:41 sati konstatovali su da postoji mogućnost seksualnog napada. Sve nakon riječi djevojke koja je ispričala šta se dogodilo u jednom WC-u. 

Oglasi

Već u 5:46 počinitelja, odnosno Alvesa, nije bilo u klubu. U 6:01 sati djevojka i dvije prijateljice prebačene su u bolnicu. U njemu je naloženo liječenje kako bi se izbjegle sve vrste zaraznih bolesti, jer, kako se navodi, nije korišten kondom.

Španski mediji ističu da se policijski izvještaj u potpunosti poklapa s verzijom koju su iznijeli žrtva i njeni branitelji. Ovo bi, stoga, mogao biti još jedan neophodan dokaz za osudu Alvesa.

S druge strane, novine "La Vanguardia" predstavile su detalje suđenja u četvrtak, koje se ticalo privremenog puštanja Danija Alvesa iz zatvora. Sam igrač nije bio na sudu. Zastupao ga je advokat Cristobal Martell. S druge strane bili su tužiteljica i avokatica 23-godišnjakinje.

Martell je prvi rekao da je postojala "dobrovoljna" vaginalna penetracija. Do sada je obrana tvrdila da su Alves i djevojka imali samo oralni odnos. Nedavni testovi trebali su potvrditi prisutnost igračeve sperme u vagini navodne žrtve. 

Branitelj Danija Alvesa rekao je da liječnički nalaz iz bolnice potvrđuje da nije bilo seksualnog zlostavljanja, jer nije pokazao nikakvu štetu na genitalnom području žrtve.

Istovremeno, tužitelj i djevojčin avokat tvrdili su da Alves treba ostati u zatvoru jer ima ekonomske mogućnosti da pobjegne iz Španije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi