Dolazi li do velikog preokreta u slučaju Danija Alvesa?

Advokat čini sve što može

Dolazi li do velikog preokreta u slučaju Danija Alvesa?

Eldar Ganibegović

Dani Alves je u pritvoru već duže od tri mjeseca. Njemu se život preokrenuo nakon što ga je jedna mlada djevojka optužila za silovanje, a sada bi moglo doći do novog preokreta.

Dana 30. decembra 2022. godine Dani Alves je bio u jednom klubu u Barceloni, da bi dvadesetak dana nakon toga mlada djevojka optužila fudbalera za silovanje u toaletu.

Katalonske vlasti odbile su zahtjev za puštanje na slobodu fudbalerovog advokata Cristobala Martela, pa će on ostati iza rešetaka do okončanja postupka što bi se moglo otegnuti.

Međutim, Martel nastavlja da traži načine da izvuče Danija Alvesa iz zatvora, a "pomoć" bi mogla doći čak i od nekoga bliskog navodnoj žrtvi.

Advokat fudbalera predočio je sudu određene izjave rodice mlade žene, u kojima je priznala da je žena dobrovoljno pratila Danija Alvesa u toalet kluba.

"Njegova rodica je priznala da je razgovarala s njom odmah nakon što je Daniel Alves otišao u toalet kluba. Ustvari, izjavila je da su raspravljali o tome da li bi ona trebala krenuti za njim.

Oglasi

Žrtva je izgradila priču kojoj je potreban odgovor na pitanje: 'Zašto bi odrasla žena dobrovoljno ušla u toalet sa odraslim muškarcem?'", navodi se u ovom dokumentu, prenosi Mundo Deportivo.

Ovo je prvi put da su izjave svjedoka objavljene u javnosti, a riječi žrtvinog rođaka mogle bi izazvati zaokret u situaciji.

Podsjetimo, ne tako davno, pojavio se još jedan čovjek koji je stao na stranu legendarnog desnog beka, a u pitanju je njegov prijatelj Bruno Brasil koji je te noći bio u klubu.

Osoba bliska Daniju Alvesu je takođe rekla da se nakon navodnih događaja koji su se desili u toaletu kluba, mlada žena ponašala kao da se ništa nije dogodilo.

"Kao i ja, Dani je pričao sa svima, ali najviše s njom, koja mu je nekoliko puta prilazila na plesnom podiju, laskavo plesala i plijenila njegovu pažnju.

Dani je u jednom trenutku prekinuo s njom da bi razgovarao sa prijateljima, ali mu je ova mlada žena ponovo prišla. Ušli su u toalet odvojeno i zajedno proveli 15 minuta", rekao je Bruno Brasil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi