Otkriven Alvesov incident iz zatvora: Čuvari su zakucali na vrata, postao je manji od makovog zrna

U zatvoru je od januara

Otkriven Alvesov incident iz zatvora: Čuvari su zakucali na vrata, postao je manji od makovog zrna

Admin Čaušević

Slučaj Alves opet je u centru pažnje nakon što se slavni fudbaler vratio pred sudiju da iznese novu verziju događaja koji su se dogodili u noćnom klubu u Barceloni 30. decembra 2022. godine. 

Dani Alves, najtrofejniji fudbaler svih vremena je u istražnom zatvoru od 20. januara, prvo je bio u iza rešetaka zatvora Brians 1 da bnekoliko dana kasnije prebačen u Brians 2.

Najnovijim svjedočenjem Alves namjerava ponovno zatražiti svoje puštanje sa slobode dok sudija ne odredi dan kada će se održati posljednje ročište.

Zbog toga će se njegova bivša supruga Dinora Santana i njihovo dvoje djece nastaniti u Barceloni kako bi Alves mogao tražiti dozvolu za uslovni otpust koji će biti podnesen vrlo brzo.

Alves se u međuvremenu potpuno integrirao u zatvorski život. Španski mediji su objavili da su ga čuvari za tri mjesea koliko je iza rešetaka opomenuli samo jednom.

Bilo je to u vrijeme kada su se u Brazilu održavali čuveni karenvali. "On je improvizirao 'batucadu' u svojoj ćeliji, udarao je sve što mu je bilo pod rukom dok je hvatao ritam", otrila je novinarka Mayka Navarro.

Oglasi

"Tada su mu čuvari zakucali na vrata kako bi ga upozorili da nije vrijeme za provode, niti je čelija mjesto za zabave", kaže Navarro.

Alves se od početka ponaša vrlo uzorito i zapravo to je bio jedini incident kojeg je napravio otkako je iza rešetaka.

Najnovija verzija Brazilca, peta koja se računa tokom cijelog sudskog postup, glasi da seksualni odnosi sa žrtvom bili uz njen pristanak te je prvi put priznao da je bilo penetracije.

Rane koje žrtva ima na koljenima, tragovi koje su istražitelji uspjeli pokupiti u toaletu u kojoj se događaj odigrao ili ostaci sperme pronađeni u tijelu žrtve nepoznanice su na koje Alves nije dao odgovor.

Podsjaćanja radi nakon odlaska u zatvor Alvesa je ostavila dosadašnja supruga Joana Sanz, dok sa prvom suprugom Dinorom, ima dvoje djece, kćerku Victoriju i sina Daniela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi