Dani Alves se danas pojavio na sudu: Svi su dugo čekali da kaže svoju stranu priče!

Brazilac je u pritvoru i proživljava teške trenutke u životu

Dani Alves se danas pojavio na sudu: Svi su dugo čekali da kaže svoju stranu priče!

Samir Mlaćo
Brazilac Dani Alveš koji je optužen za silovanje jedne mlade djevojke danas se pojavio na sudu.

Kako je već poznato, on se već tri mjeseca nalazi u pritvoru i prijeti mu žestoka kazna. Ipak, on tvrdi da se ne radi o silovanju, što je i danas kazao na sudu.

Kako prenose brojni svjetski mediji, Alveš je kazao da je postojala obostrana privlačnost između njega i djevojke za čije je silovanje optužen, a sve se desilo u jednom noćnom klubu u Barceloni 30. decembra.

On je prvobitno kazao da uopšte nije imao sex sa tom djevojkom, vjerovatno kako ne bi ugrozio svoj brak, te čak kazao da djevojku o kojoj se priča ne poznaje.

“Ne znam ko je ta mlada dama. Ne znam ko je. Nikada je nisam vidio“, govorio je Alveš, no brzo je promijenio priču jer ista mu nikako nije išla u  prilog kako se ista istraživala.

Kazao je kasnije da je seksualni odnos bio sporazuman, te da se ne radi o silovanju.

Oglasi

Alvesov život se u potpunosti raspao nakon početka suđenja, a napustila ga je i supruga Joana Sanz koja ga je samo jednom posjetila u zatvoru. Ni njegova porodica baš nije tu da mu pruži podršku u teškim trenucima, te španski mediji pišu da je samo jedan prijatelj Alvesu pokazao svoju vjernost.

Od supruge, porodice i svih prijatelja samo jedan čovjek redovno posjećuje Alvesa u zatvoru, te dolazi svake sedmice.

Riječ je o čovjeku po imenu Bruno Brasil koji je Alvesov prijatelj dugi niz godina, a također bio je i njegov kuhar i nutricionista.

Quién es Bruno Brasil, el único amigo que visita a Dani Alves todas las  semanas en la cárcel | Canal 26

Bruno je čak bio te noći u tom noćnom klubu s Alvesom, ali mu od svih tih prijatelja jedini nije okrenuo leđa.

Oglasi

Pojedini španski mediji pišu da je bi njegov iskaz čak mogao biti ključan u tom slučaju. No, pored svega toga on svake sedmice dolazi Alvesu u posjetu jer zna koliko mu to znači u trenucima kada su mu svi okrenuli leđa i ostavili ga potpuno samog u tim teškim momentima.

Sigurno će Alvešovo suđenje biti veoma dugo, a ukoliko bude osuđen prijeti mu kazna od četiri do 12 godina.

Treba istaći i to da španski mediji prate svaki korak ovog trofejnog fudbalera svijeta i u zatvoru. Tako su uspjeli saznati da Alves na raspolaganju ima karticu od 100 eura na sedmičnom nivou te su otkrili šta je sve kupio u zatvorskom marketu.

Zatvorenici ovu karticu dobijaju od porodice i prijatelja koji im uplate novac kako bi olakšali život svojim najdražim iza rešetaka, pa su i iz porodice čuvenog fudbalera odlučili da mu koliko-toliko olakšaju život iza rešetaka.

Iako za razliku od drugih ima finu cifru na sedmičnom nivou, Alves je potrošio svega 17.33 eura, a lista stvari koje je nabavio djeluje poprilično interesantno.

Po navodima španskih medija, 39-godišnji fudbaler je 'pazario' šest jogurta koji koštaju 50 centi po komadu, četiri konzerve tune (88 centi komad) šampon (2.42 eura), dezodorans (2.39 eura) i četiri energetska pića (1.5 eura komad).

Imao je Alves mogućnost i na dodatne pogodnosti u zatvoru kao što su neometano gledanje televizije ili neograničeni treninzi, ali se Brazilac odlučio odreći tih stvari jer ne želi slušati šta se dešava i govori o njemu van zatvora.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti