Ne postoji cifra koja može kupiti žrtvu Danija Alvesa: "Ne želim njegov novac"
Brazilska legenda i najtrofejniji fudbaler svijeta našao se u jako teškoj poziciji i mogao bi na dugogodišnju robiju

Ogromni problemi za Brazilca

Ne postoji cifra koja može kupiti žrtvu Danija Alvesa: "Ne želim njegov novac"

M. Šljivak

"Ne želim novac. Samo želim da ode u zatvor", riječi su koje je preko advokatice Ester Garcia Lopez uputila 23-godišnja djevojka i navodna žrtva silovanja prema pravnom timu koji se brine za odbranu brazilskog fudbalera Danija Alvesa.

Legendarni brazilski fudbaler Daniel Alves (39) već je nekoliko dana u zatvoru zbog optužbi za silovanje 23-godišnje djevojke u jednom noćnom klubu u Barceloni.

Alvesa je neimenovana djevojka optužila za silovanje koje se desilo 30. decembra prošle godine, a Brazilac s druge strane tvrdi da je odnos bio na dobrovoljnoj bazi.

Međutim, dokazi i konstantno mijenjanje iskaza ne idu u prilog nekadašnjoj fudbalskoj zvijezdi. On je smješten iza rešetaka i prijetu mu kazna od četiri do 12 godina zatvora.

Očekuje se da će Alvesovi advokati ponuditi odštetu djevojci kako bi povukla tužbu. Međutim, ponude će biti uzaludne jer ona želi pravdu.

"Ne želim novac. Samo želim da on ode u zatvor", poručila je djevojka koja je optužila Brazilca za silovanje.

Oglasi

Advokatica Ester Garcia Lopez koja vodi njen slučaj potvrdila je ovu odluku. Ne postoji novac koji Dani Alves može dati da se povuče tužba.

"Nju ne zanima njegov novac i cifre koju bi joj mogli ponuditi. Ona samo želi pravdu", istakla je advokatica i navodi kako je curi potreban poseban tretman zbog onog što je doživjela.

"U bolnici su joj propisali kompletan tretman da se spriječe infekcije i određene zaraze jer nije korišten kondom. Također, uzima i pilule za spavanje jer ne može da zaspi nakon svega što se desilo

Advokat otkrio zašto je Alves stalno mijenjao iskaz

Alves je po hapšenju odbijao sve navode da je silovao djevojku. Potom je nekoliko puta mijenjao iskaz i na kraju je priznao da je imao odnos s tom djevojkom, all uz njen pristanak.

Advokat brazilskog fudbalera Cristobal Martell otkrio je zbog čega je Daniel toliko puta mijenjao iskaz u ovom slučaju. Razlog je činjenica da je oženjen.

Oglasi

"Zašto je Dani Alves toliko puta mijenjao iskaz? Zato što je pokušao sakriti činjenicu da vara suprugu", rekao je advokat Martell.

A nažalost po Alvesa on će očigledno uskoro ostati sam. Njegova supruga Joana Sanz obrisala je sve zajedničke fotografije s društvenih mreža i pojačala je sumnje da će uskoro podnijeti zahtjev za razvod.

Daniju je Joana druga supruga. U braku su od 2017. godine, a on je ranije bio u braku s Dinorom Santanom s kojom ima dvoje djece.

Advokati imaju rok do 31. januara da podnesu zahtjev za privremeno puštanje svog klijenta na slobodu, ali teško je vjerovati da će se to desiti zbog specifičnosti slučaja.

Navodno će tražiti i da izađe na slobodu noseći nanogicu i vidjet ćemo šta će sud na kraju odlučiti.

Top Komentari

nakopitam
Ovakvima treba odsijecati kite i slati na dozivotne robije. Svaka druga kazna je preblaga.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi