Dani Alves na raspolaganju ima 100 eura u zatvoru - Kupovao je poprilično čudne stvari
Najtrofejniji fudbaler svijeta suočava se s kaznom od najmanje četiri godine zatvora (Foto: Instagram)

Dani Alves na raspolaganju ima 100 eura u zatvoru - Kupovao je poprilično čudne stvari

M. Šljivak

Čuveni brazilski fudbaler Daniel Alves (39) već je devet dana iza rešetaka u Barceloni gdje čeka rasplet situacije po optužbi za silovanje koje je protiv njega podigla 23-godišnja djevojka.

Daniel Alves na najgori mogući način je okončao fudbalsku karijeru. Legendarni fudbaler optužen je za silovanje 23-godišnje djevojke koje se navodno desilo 30. novembra i po svemu sudeći iza rešetaka će i dočekati suđenja.

Španski mediji prate svaki korak najtrofejnijeg fudbalera svijeta i u zatvoru. Tako su uspjeli saznati da Alves na raspolaganju ima karticu od 100 eura na sedmičnom nivou te su otkrili šta je sve kupio u zatvorskom marketu.

Zatvorenici ovu karticu dobijaju od porodice i prijatelja koji im uplate novac kako bi olakšali život svojim najdražim iza rešetaka, pa su i iz porodice čuvenog fudbalera odlučili da mu koliko-toliko olakšaju život iza rešetaka.

Iako za razliku od drugih ima finu cifru na sedmičnom nivou, Alves je potrošio svega 17.33 eura, a lista stvari koje je nabavio djeluje poprilično interesantno.

Oglasi

Po navodima španskih medija, 39-godišnji fudbaler je 'pazario' šest jogurta koji koštaju 50 centi po komadu, četiri konzerve tune (88 centi komad) šampon (2.42 eura), dezodorans (2.39 eura) i četiri energetska pića (1.5 eura komad).

Imao je Alves mogućnost i na dodatne pogodnosti u zatvoru kao što su neometano gledanje televizije ili neograničeni treninzi, ali se Brazilac odlučio odreći tih stvari jer ne želi slušati šta se dešava i govori o njemu van zatvora.

Ne postoji cifra koja može kupiti žrtvu Danija Alvesa: "Ne želim njegov novac"

"Ne želim novac. Samo želim da ode u zatvor", riječi su koje je preko advokatice Ester Garcia Lopez uputila 23-godišnja djevojka i navodna žrtva silovanja prema pravnom timu koji se brine za odbranu brazilskog fudbalera Danija Alvesa.

Alvesa je neimenovana djevojka optužila za silovanje koje se desilo 30. decembra prošle godine, a Brazilac s druge strane tvrdi da je odnos bio na dobrovoljnoj bazi.

Međutim, dokazi i konstantno mijenjanje iskaza ne idu u prilog nekadašnjoj fudbalskoj zvijezdi. On je smješten iza rešetaka i prijetu mu kazna od četiri do 12 godina zatvora.

Oglasi

Očekuje se da će Alvesovi advokati ponuditi odštetu djevojci kako bi povukla tužbu. Međutim, ponude će biti uzaludne jer ona želi pravdu.

"Ne želim novac. Samo želim da on ode u zatvor", poručila je djevojka koja je optužila Brazilca za silovanje.

Advokatica Ester Garcia Lopez koja vodi njen slučaj potvrdila je ovu odluku. Ne postoji novac koji Dani Alves može dati da se povuče tužba.

"Nju ne zanima njegov novac i cifre koju bi joj mogli ponuditi. Ona samo želi pravdu", istakla je advokatica i navodi kako je curi potreban poseban tretman zbog onog što je doživjela.

"U bolnici su joj propisali kompletan tretman da se spriječe infekcije i određene zaraze jer nije korišten kondom. Također, uzima i pilule za spavanje jer ne može da zaspi nakon svega što se desilo".

Oglasi