"Putin je mogao sačekati s ratom mjesec dana da me ispoštuje da prodam jabuku, ali dobro"

Darko Miličić uložio novac u poljoprivredu

"Putin je mogao sačekati s ratom mjesec dana da me ispoštuje da prodam jabuku, ali dobro"

Endin Čaušević

Kontroverzni srbijanski košarkaš Darko Miličić nakon završetka karijere odlučio se posvetiti poljoprivredi.

Miličić je bio jedan od najperspektivniji košarkaša u Evropi i otišao je u NBA veoma mlad, ali zbog načina života nikada nije uspio da u potpunosti pokaže svoj puni potencijal.

Srbijanski košarkaš većinom je bio u centru pažnje zbog svojih skandala i opijanja po kafanama gdje je potrošio većinu zarađenog novca.

Ipak, Miličić je shvatio da mora negdje da uloži preostali novac kako bi do kraja života mogao da živi, a on se odlučio za poljoprivredu. Uložio je novac u voćarstvo i priznaje da mu ne ide tako lako.

Na jednoj od tribina posvećenoj poljoprivredi pričao je o svom biznisu u voćarstu i iskustvima koje je stekao kada je odlučio da uloži svoj novac.

"Tražio sam zemlju, jedna, druga, peta parcela... Sto parcela, ne znam gdje nisam sve bio. I nađem tu odgovarajuću, sretnem tog jednog čovjeka i on mi to sve vodi. Svidjelo mi se kako je on zborio, ja nisam znao o tome ništa. Došli smo na ideju da krenemo u intenzivnu proizvodnju, da jabuka bude prioritet. Trebalo je da jabuka bude 70 odsto, a druge voćne vrste ostali 30, ali do toga još nismo stigli. Pošto nas je jabuka... Do ovdje (pokazuje na vrat) mi je jabuke. Kad mi spomenu jabuku, kažem 'nemoj'. Kaže neko 'imam jabuku', ja 'nemoj, vraća mi se sve'. Posadili smo tu jabuku, čovjek koji je 30 godina u tome me posavjetuje sve i odmah krenemo da odradimo sve", počeo je Miličić i nastavio.

"Uradio sam odmah sve što je trebalo da uradim. Nisam išao prečicom, pa da usput skontam da treba zaštita od mraza... Sve sam uradio odmah i u punom kapacitetu, a rod se čeka pet godina. Dok nismo sačekali rod i neke ozbiljnije količine... A u samom startu smo mnogo para uložili, zato je to bolno. Ja učim iz godine u godinu, vidim gdje sam griješio, gdje je trebalo više da budem prisutan i tako".

I kada je konačno trebao da zaradi neki novac od prodaje jabuka počela je invazija Rusije na Ukrajinu.

"Bez obzira što je velika tenzija i nervoza, zadovoljan sam što sam u to uložio. Vidi se u šta sam uložio, vidi se napredak. E sad, ne mogu ja da utičem na cijenu jabuka. Ne mogu da utičem na to što je Putin zaratio. Mogao je da me ispoštuje samo mjesec dana da prodam jabuku, al dobro", nasmijao je Miličić prisutne.

Top Komentari

thekupus
smrad
10 0
Chupy
A zasto pisete o ovom chetniku?? Nikad mi pameti ???
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi