Dele Alli se nakon konzumiranja "hippy cracka" javio iz bolničke sobe: "Napravit ću pauzu..."

Englez ide ka dnu

Dele Alli se nakon konzumiranja "hippy cracka" javio iz bolničke sobe: "Napravit ću pauzu..."

Eldar Ganibegović

Nekada jedan od najtalentovanijih fudbalera svijeta danas ide ka samom dnu. Dele Alli je prije nekoliko dana u centar javnosti dospio zbog konzumiranja hippy cracka, a sada se javio iz bolnice.

Prije nekoliko dana je engleski fudbaler Dele Alli (27) uhvaćen kako konzumira plin za smijeh, te je po ko zna koji put u posljednje vrijeme na negativan način dospio u centar javnosti.

Fudbaler je na posudbi iz Evertona u Bešiktaš, no ni tamo nije uspio da se nametne i već na ljeto će biti slobodan u potrazi novog kluba.

Sada, nakon što je slika u kojoj se pojavio "na drogama" obišla svijet, Alli je podvrgnut operaciji, no ta operacija nema veze s posljednjim nemilim događajem u njegovom životu.

Englez je najavio da u narednom periodu više neće biti aktivan na društvenim mrežama i da će svu svoju energiju usmjeriti na to da se što prije oporavi.

"Operacija je prošla dobro, sve je ok. Nažalost, to znači da je moja sezona gotova. Želim da se zahvalim navijačima Bešiktaša i onima koji su me podržavali dok sam bio tamo.

Oglasi

Bilo je to nekoliko teških sedmica i želim da vas uvjerim da činim sve da se oporavim što je prije moguće. Napravit ću pauzu od društvenih mreža. Vratit ću se kad budem spreman", bila je poruka Dele Alli, uz fotografiju iz bolničkog kreveta.

Prema pisanju britanske štampe, Dele Alli je postao jako negativan primjer zbog konzumiranja pomenutog plina i to je uzelo velikog maha, a političari u Kraljevini će zbog toga ubrzati proces zabrane upotrebe te supstance u rekreativne svrhe.

Proces je već počeo, jer je plin za smijeh, poznat i kao "gas smijeha", postao sve popularnija droga među mladima, iako izuzetno štetno djeluje na zdravlje.

Što se tiče samog Dele Allija, Everton je odlučio da ga pusti da potraži novi klub na ljeto i nema namjeru da ga vrati u svoje redove bez obzira da li ostali u Premier ligi ili ispali u Championship. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi