Deset nevjerovatnih fudbalskih činjenica koje niste znali

Deset nevjerovatnih fudbalskih činjenica koje niste znali

Ronaldo sa ispisanim "Ronaldinho" na leđima

A. Haznadarević

Brazil se može ponositi s tim što ima Ronalda i Ronaldinha, ali da li ste znali da je Ronaldo nastupao sa imenom "Ronaldinho" na leđima? Ko je uspio dati golove u 7 različitih takmičenja u jednoj sezoni, ko je najmlađi osvajač Svjetskog prvenstva, kada je Asmir Begović postao vlasnik Guinnessovog rekorda? Iza svega toga se kriju mnoge, jako zanimljive činjenice koje teško da sve znaju i najveći sportski znalci. U nastavku donosimo 10 nevjerovatnih fudbalskih činjenica.

Legendarni napadač koji spada u red najboljih svih vremena, 1996. godine je nastupio na ljetnim Olimpijskim igrama u dresu Brazila sa ispisanim imenom "Ronaldinho" na leđima i brojem 18. Radilo se o tome da je u reprezentaciji tada nastupao i stariji Ronaldo Rodrigues de Jesus, kojeg su saigrači prozvali Ronaldao, što bi značilo Veliki Ronaldo. Na portugalskom deminutiv od Ronaldo je upravo Ronaldinho, pa je zbog toga mladi Luis Nazario De Lima imao na leđima baš ime legende koja će se pojaviti nekoliko godina kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti