Legendarni Drogba progovorio o svom navodnom prelasku na islam
Vijest da je Didier Drogba prihvatio islam je bila lažna.

Demantovao glasine

Legendarni Drogba progovorio o svom navodnom prelasku na islam

Eldar Ganibegović

Didier Drogba jedan je od najboljih napadača svoje generacije, no već neko vrijeme je u penziji. Sada se o njemu pojavila zanimljiva vijest koju je on demantovao.

Obala Slonovače dala nam je jednog legendarnog napadača, a svakako je u pitanju Didier Drogba na kojeg pomislimo čim se pomene ta afrička zemlja.

On je rođen u Abiđanu, ali nikada nije igrao u Obali Slonovače. Ima francuski pasoš i u toj zemlji je i počeo karijeru igrajući za Vannes, Levalois, Le Mans, Guingamp i Marseille.

Godine 2004. godine prelazi u Chelsea gdje je proveo osam sjajnih godina i postao apsolutna fudbalska legenda, a nakon toga je još igrao u SH Shenhuji, Galatasarayju, ponovo godinu dana u Chelseaju, pa Montrealu, Arizoni United, te u Phoenix Risingu gdje je pred kraj 2018. godine i završio karijeru.

Nedavno je 44-godišnji Drogba bio voditelj na gala večeri na kojoj je u Parizu dodijeljena Zlatna lopta, te je još uvijek itekako involviran u fudbal.

Međutim, internetom danas kruže fotografije na kojima Drogba navodno uči Fatihu, prvu suru objavljenu u islamu.

Oglasi

Mnogi su išli tako daleko da su napisali da je Drogba prihvatio islam, no to nije tačno.

Didier Drogba se oglasio i demantovao te glasine: 

"Nisam promijenio vjeru, nego sam odao poštovanje braći muslimanima koje sam posjetio u svom selu. To je trenutak zajedništva. Svima želim mnogo ljubavi i blagoslova", rekao je legendarni napadač.

Inače, Obala Slonovače je heterogena zemlja kada je religijska struktura u pitanju. Muslimani dominiraju na sjeveru, a hrišćani na jugu zemlje. Prema popisu stanovništva iz 2014. godine, muslimana je 42,9%, a kršćana 33.9% među koje spada i Drogba.

Top Komentari

Pitam se zasto sportsportba ne blokira ovoga Lernella, jer on koristi sportsportba i reklamira ovaj Hot24.pw, jedino ako sportsportba radi u talu sa ovim Lernella, pa zato ga i ne blokiraju.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi