Ona sama, a njih četvorica: Rekla je ''da" na Maradonin ludi prijedlog, tada je počeo i pakao

Druga strana čuvenog argentinskog fudbalera

Ona sama, a njih četvorica: Rekla je ''da" na Maradonin ludi prijedlog, tada je počeo i pakao

Admin Čaušević

Diego Armando Maradona je imao svoje dvije strane. S jedne je bio nevjerovatan fudbaler, možda i najveći ikad, a s druge čovjek ovisan o drogama, alkoholu i ženama.

Mavys Alvarez bila je djevojka Diega Maradone četiri godine. Kubanka je fudbalsku legendu upoznala sa svojih 16 godina kada je Argentinac bio na rehabilitaciji od ovisnosti na karipskom otoku. Tadašnji šef države Fidel Castro čak je lično pozvao poznatog bivšeg nogometaša na Kubu.

U TV intervjuu od prije nekoliko mjeseci 37-godišnjakinja dala je potresne detalje o svojoj toksičnoj vezi sa superzvijezdom.

Alvarez je opisala svoj život uz Maradonu i otkrila šokantne događaje koji su izašli u javnost tek nakon što je čuveni fudbaler preminuo u novembru 2021. godine.

"Prišao mi je čovjek na ulici. Pitao me želim li upoznati Maradonu", prisjetila se Alvarez.

Oglasi

"Nisam bila baš zainteresovana, ali razgovarao je sa mnom sat vremena i pokušavao me nagovoriti. Važno je pomoći Maradoni, on je poznata osoba i prijatelj Kube. Na kraju sam pristala."

Maradona je u početku pokazao svoju pristojnu stranu i pozvao cijelu Mavynu porodicu na večeru. Ali nakon kratkog vremena, život s Diegom pretvorio se u pravu noćnu moru.

"Nakon što smo hodali oko šest mjeseci, počeo me pokušavati natjerati da konzumiram kokain sve češće. Htjela sam mu ugoditi, uzela sam to. Danas znam da je to bila najveća greška u mom životu."

Maradona je zapravo došao na Kubu kako bi svoju ovisnost o drogama stavio pod kontrolu, ali umjesto toga jedne prilike je umalo umro zbog predoziranja.

To nije bilo sve na šta je svoju djevojku natjerao Argentinac. Priča se da je Maradona nagovarao tada 16-godišnjakinju da sudjeluje u seksualnim zabavama s prijateljima. Ali rekla je ne. Ipak, dala se nagovoriti na operaciju grudi.

Oglasi

"Diego mi je rekao da ću puno bolje izgledati s većim grudima. Htio je da se operišem na Kubi, u kući u kojoj je živio. Ali ja sam se toga bojala, pa smo odlučili da ipak odem na operaciju u Argentinu". Fidel Castro lično je izdao dozvolu za izlazak.

Tokom operacije u novembru 2001. došlo je do komplikacija, pa su u Buenos Airesu umjesto planiranih 20 dana ostali dva i pol mjeseca.

Poteškoće u njihovom odnosu su se nastavile. Maradona je čak malio da odustane od školovanja.

"Da, tako je", kaže ona, "jer nije želio djevojku s koledža. Možda mu se nije sviđalo što sam ujutro morala ići u školu."

Kubanka danas ima 37 godina i svaki put kada dolazi u Argentinu osjeća bojazan

Međutim, sve se promijenilo 2005. godine kada je Mavys upoznala svog novog supruga i rastala se od Maradone. Ali bivša nogometna zvijezda pokušala je ponovno, nazvavši je. "Bilo je to usred noći", rekla je Alvarez, "ali sam spustila slušalicu."

Kubanka je nakon Maradonine smrti čak i pokojnog fudbalera optužila za silovanje te da je on bio taj koji je ukrao njenu mladost.

Top Komentari

stranputica
Mladost si sama sebi ukrala, niko drugi ti nije ukrao....
1 0
CD84
A kad je sve placao bio je interesantan???
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi