Diego Maradona JR brutalno iskren: Pustili su mog oca da umre, dali su mu droge!

Sin legendarnog Maradone

Diego Maradona JR brutalno iskren: Pustili su mog oca da umre, dali su mu droge!

E. Ganibegović

Još uvijek se ne stišava bura oko smrti legendarnog argentinskog fudbalera Diega Armanda Maradone.

Maradona je preminuo 25. novembra 2020. godine. Prema zvaničnim informacijama preminuo je od srčanog udara dok je bio u bolnici, ali još uvijek se vodi velika istraga povodom toga.

Njegov sin Diego Maradona JR u razgovoru za Radio Kiss Kiss Napoli istakao je da su pustili njegovog oca da umre i da su mu prije smrti dali alkohol i droge.

"Moram znati šta se dogodilo mom ocu, jer on mora imati pravdu i imat će je. Kad je potpisao ugovor nije mogao razumjeti i htjeti to. Istrage su u toku, sedam osoba je istraženo, ne samo doktori", rekao je Maradona JR i dodao:

"Imali smo toliko strahova i nažalost pokazuju se tačnima - bojimo se da su dali droge i alkohola ocu prije njegove smrti. Pustili su ga da umre. Ostali nasljednici i ja ćemo ići do kraja da opravdamo njegovu smrt."

"Messi bi se trebao odreći broja 10"

Poslije Maradonine smrti Lionel Messi je bio strijelac u pobjedi Barcelone protiv Osasune.

Nakon što je zabio pogodak skinuo je svoj dres, a ispod je bio dres Diega Maradone iz vremena dok je igrao za Newell's Old Boyse.

Ovaj potez Argentinca oduševio je fudbalski svijet, te se on na taj način oprostio od legendarnog Maradone.

Nakon svega oglasio se i Maradonin najstariji sin, Diego Armando Maradona Sinagra, koji je poručio da bi se Messi trebao odreći broj deset kojeg bi Barcelona trebala penzionisati u čast njegovog oca.

"Svi timovi u kojima je igrao, uključujući Barcelonu, bi trebali penzionisati broj deset u njegovu čast i u to nema sumnje. Dirnulo me to što je Messi uradio i drago mi je što je tako postupio", rekao je Maradona Junior.

Top Komentari

Uranija
Tata ti je inače bio jako gadljiv na drogu
4 0
makelele
E ebga sine, tvoj babo nije sam trazio drogu... svaka budala zna da je Maradona volio koku vise nego ista drugo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi