Objavljeni rezultati istrage koja je pokazala u kakvoj agoniji je preminuo Maradona

Sve je trajalo čak 12 sati

Objavljeni rezultati istrage koja je pokazala u kakvoj agoniji je preminuo Maradona

E. Čaušević

Jedan od najboljih igrača svih vremena Diego Maradona preminuo je 25. novembra prošle godine u 61. godini života.

Maradona je nekoliko sedmica prije smrti operisao glavu jer je imao hematom na mozgu i činilo se da je sve prošlo kako treba. Njegov doktor bio je Leopoldo Luque koji se brinuo o Maradoni i nakon smrti, ali čini se ne baš najbolje.

Naime, ubrzo nakon sahrane počela je i istraga oko Maradonine smrti jer njegova porodica vjeruje da je preminuo zbog loše brige doktora i njegovih pomoćnika.

Luque je prvi osumnjičeni u ovom slučaju, a argentinski mediji danas su objavili da su još tri imena na listi osumnjičenih.

Naime, pored Luquea na listi osumnjičenih je i psiholog Carlos Diaz koji je imao terapije s Maradonom prije smrti, te medicinske sestre Dahiana Gisela Madrid i Ricardo Almiron.

Oni su optuženi da nisu vodili brigu o Maradoni i da je zbog njihovog nemara na kraju El Pibe preminuo.

Oglasi

Argentinski mediji danas su objavili i rezultate istrage koja je pokazala nove šokantne detalje. Istraga je zaključila da ljekari nisu dovoljno dobro brinuli za Maradonu i da bi on bio danas živ da je dobio adekvatnu ljekarsku pomoć.

U svemu tome glavni krivac je upravo Luque koji je prerano pustio Maradonu da napusti bolnicu i vrati se kući. Iako je Maradona tražio da ide kući jasno je da ljekar to nije smio da dopusti jer je jasno svima bilo koliko je ozbiljna situacija.

Međutim, njegova smrt mogla se izbjeći i pored toga što je Maradona bio kući. Naime, on nije u svom domu uopšte imao adekvatnu ljekarsku pomoć, te oni koji su se brinuli za njegovo zdravlje su to radili veoma loše.

U istrazi se navodi da je Maradona počeo da proživljava pravu agoniju čak 12 sati prije nego što je preminuo. On se 12 sati patio i pokušao da dođe do pomoći, ali ljekari su totalno zakazali.

Da su reagovali odmah Maradona bi danas bio živ, ali pustili su ga da se pati u pravoj agoniji čak 12 sati prije smrti što sigurno niko ne zaslužuje.

Maradonina porodica je najavila odmah tužbe zbog smrti El Pibea i kako stvari stoje ljekari će žestoko da plate zbog svog nemara.

Top Komentari

DanteDMC
Najlakše je optužiti doktore, a njegov način života, to je nebitno.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi