Ko je prekrižen iz Maradoninog testamenta?
Foto - EPA

Donio odluku

Ko je prekrižen iz Maradoninog testamenta?

M. Šljivak

Prava sapunica se vodi u porodici Diega Maradone nakon njegove smrti.

Diego je imao petero priznate djece, tu su i bivše supruge, ali i ostatak porodice koji traži svoj dio kolača od nasljedstva u vrijednosti od 75 miliona dolara.

Međutim, prema tvrdnjama argentinskih medija Diego iz testamenta isključio bivšu suprugu Claudiju, te kćerke Dalmu i Gianninu.

Na ovaj potez El Pibe se odlučio jer smatra da su mu bivša supruga i kćerke sa računa uzele šest miliona dolara i da mu je nestalo 458 suvenira koje je prikupio tokom karijere.

Za to je optužio Claudiju, čak ju je i tužio, a kako su se kćerke priklonile majci, odlučio je i njih da izostavi iz testamenta. Tako će se za nasljedstvo boriti Diego Junior, Jana i Diego Fernandro, svi rođeni iz veza sa različtim ženama.

Treba istaći da je njegov advokat Matias Morla vlasnik svih prava na Maradonin brend, a Diego je za sebe ostavio mnogo toga.

Iako su mnogi mislili da Maradona nije imao novca na računima, on je bio vlasnik fabrike tjestenine u Venecueli, hotela na Kubi, te pet nekretnina u elitnim dijelovima Buenos Airesa.

Također, tu su brojni trofeji, automobili i nakit, pa će djeca itekako moći da budu zadovoljna.

Top Komentari

Penderinos
Nace one sebi sponozora
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi