Objavljene fotografije Maradoninog doma: Pogledajte u kakvim uslovima je umro El Pibe

Legendarni Argentinac preminuo

Objavljene fotografije Maradoninog doma: Pogledajte u kakvim uslovima je umro El Pibe

A. Čaušević

Svi koji su pogledali fotografije kuće u kojoj je preminuo Diego Armando Maradona ostali su u nevjerici.

Prvo i osnovno pitanje koje se postavlja nakon pregledanih fotografija je da li je uopšte kuća u ovakvim uslovima bila prigladna za bolesnog čovjeka?

Kuću u kojoj je Maradona proveo svoje posljednje dane je iznajmio njegov advokat Matas Morla koji tvrdi da se uopšte ne radi o malom objektu.

"Sve je bilo nesigurno, da ne kažem katastrofa", kazao je jedan od izvora fotografija za argentinski list Clarin.

Maradona je boravio u prizmelji u sobi s bračnim krevetom, 32-inčnim televizorom, toaletom, stolicom za masažu te klima uređajem.

Obzriom na loše stanje njegovih koljenja i tešku zdravstvenu sliku legendarni El Pibe se uopšte nije penjao na sprat.

"Zašto nisu iznajmili kuću s kupatilom u prizmelju. Da je Maradona imao novca da bude na ugodnom mjestu tako bi i bilo. Nije zaslužio nešto ovako", rekla je jedna od osoba umiješana u istragu.

Istražitelji su već počeli istragu protiv doktora Leopalda Luquea i Augustina Cosachova jer žele utvrditi da nisu odgovorni za nenamjernu smrt.

Cilj istražitelja je da se utvrdi da li je Diego imao odgovarajući tretman koji potreban osobi nakon operacije srca. Analizirati će se krv, urin, tamponi, kosa, pa čak i srce.

Top Komentari

AmarSahi
Što niste slikali unutrašnjost šolje, zanima nas.
0 2
Sanska_Prangija
Sta hoces vise, klimu imam samo na vikendici
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi