Schuster o Maradoni: Barcelona ga je uništila
FOTO - EPA

Schuster o Maradoni: Barcelona ga je uništila

A. Beganović

Nekada sjajni njemački veznjak Bernd Schuster u Barceloni je djelio svlačionicu sa Diegom Maradonom, jednim od najboljih fudbalera svih vremena.

Čudesni Argentinac je preminuo prije nekoliko dana, no i danas se u svjetskim medijima mnogo piše o danima njegove karijere.

Njemački Bild razgovarao je sa Schusterom, koji smatra da ga je Barcelona uništila.

"Pretjerali su, progonili ga, išli za njim. Bila je to velika greška grada, kluba, svih nas. Nismo znali kako se brinuti za njega. Umjesto da ga zaštiti, Barcelona ga je uništila", istakao je Schuster.

Njemački fudbaler je sa Maradonom dijelio sobu u Barceloni, ali nisu se mnogo viđali.

"Kao i svaki Nijamac sportista, rano sam legao u krevet, a rano sam se u ustajao. S Diegom to nije bilo tako", rekao je Schuster.

Top Komentari

JointUnion87
Glupost. Lik je iz Argentine presao u Spaniju, imao je problema sa privikavanjem. Volio je (jos u ono vrijeme) izlaske. Sta su u Barceloni drugo mogli nego da mu pokusaju stati u kraj? Krajem '82 je dobio zuticu, bio odsutan nekoliko mjeseci a onda '83 lom noge. Moze se lako reci da Maradona nije opravdao ocekivanja u Barceloni, moj Schusteru.
3 7
lopov84
Ti bolje znas od lina koji je s njim igrao skupa? Svaka čast! U pravu je Schuster, lik nije imao nikakve podrske ni od lige (ljudi ga lomili a ne dobiju ni karton), kluba a ni od publike, koja je u barceloni uvijek bila pozorisna i bez strasti. Takvi ne dolaze na utakmicu iz ljubavi prema fudbalu i klubu, nego da dobiju spektakl za plaćene novce, a Diego je doslovno živio fudbal ali i život
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije