Mjesečno je trošio 10 miliona dolara, ali varate se ako mislite da su u pitanju droga, kocka i žene

Veliko srce Diega Maradone

Mjesečno je trošio 10 miliona dolara, ali varate se ako mislite da su u pitanju droga, kocka i žene

Edmir Škorić

Argentinski novinar otkrio je kako je Diego Maradona trošio mjesečno više od 10 miliona dolara.

Prema tvrdnjama novinara Jorga Reala, Maradona se brinuo za više od 50 porodica, radnika, prijatelja, porodice, bivših žena...

Mjesečno je, otkriva novinar, trošio 10 miliona dolara i tvrdi da su to bili fiksni mjesečni troškovi koji su itekako veliki, ali Diego je to od svog silnog bogatstva i zarađenog novca mogao da izdvaja.

"Ko će sada to plaćati? Ko će mjesečno izdvajati 10 miliona dolara? Neko mora...", napisao je novinar.

Inače, već danima se piše kako će sada krenuti prava sapunica i rat oko podjele Diegovog bogatstva nakon što je on umro. Petero njegove djeće imart će prednost. Kćeri Dalma i Giannina, rođene u braku s Claudiom Villafane, jedinom ženom koja je bila Maradonina supruga. Zatim sin Diego Junior, rođen u vezi s Cristinom Sinagrom, pa Jana iz veze s Valeriom Sabalain te Diego Fernando, rođen tokom veze s Veronicom Ojedom.

Drugi problem su šestero djece čije majke tvrde da im je Maradona otac, ali ih on nije priznavao, dakle ukupno njih - 11.

Dio imovine žele i Maradonina braća, kao i agent Matias Morla koji je vlasnik njegovih prava na brand u SAD-u i Argentini.

Top Komentari

Penderinos
Mogu organizirati donatorsku organizaciju u ime Maradone, tako bi se i dalje mogle financirati te porodice
7 2
zvjezdan10
10x12 je 120 miliona dolara godišnje, pa nije bill gates, ovaj ko je izmislio ovo na mrvama spavao izgleda
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi